Jorgić in Tokić v osmini finala, dvojica Stražar in Paulin že v četrtfinalu

Če slovenskemu taboru v predtekmovanju za drugi WTT Contender v namiznem tenisu v Laškem ni šlo vse po načrtih, se je glavni del turnirja med posamezniki začel več kot odlično. Oba najboljša slovenska igralca, Darko Jorgić in Bojan Tokić, sta se precej zlahka, brez oddanega niza prebila v naslednji krog, med 16 najboljših. V ženskih dvojicah sta bili v prvem krogu uspešni tudi Lea Paulin in Katarina Stražar, ki pa je med posameznicami ostala praznih rok.

Najprej je v moški posamezni konkurenci k mizi v dvorani Tri Lilije stopil izkušeni Bojan Tokić, ki je včeraj na italijanski avtocesti doživel prometno nesrečo in uspešno zaključil s Francozom Ibrahimom Diawom, ki zdaj igra za Senegal. Diaw je na svetovni lestvici sicer nekaj mest pred Tokićem, pri igri pa tega ni bilo videti. Tokić, ki je v Laško prišel šele okrog poldneva na dan tekme, je že prvi niz pokazal obilo svojega razkošnega znanja in ga dobil v podaljšku s 13:11. Sledila sta niza, v katerih je bil Tokić precej boljši nasprotnik in ju je dobil na 6 in 5 ter si znova priigral dvoboj s prvim nosilcem turnirja, sedmim igralcem sveta Kitajcem Gaoyuanom Linom. Z njim se je pomeril že na prvem turnirju v Laškem, v prvem krogu mu je sicer odvzel uvodni niz, v nadaljevanju pa je bil Lin boljši od njega.

»Nikoli nisem pretirano razpredal o tem, kaj pomeni svetovna lestvica v namiznem tenisu, saj je bila zelo realna. Zdaj s tem Covidom in s pomanjkanjem turnirjev pa je to daleč od realnosti. Res sem se navkljub vsem nevšečnostim dobro počutil. Že pred tednom dni sem vam razlagal, da igram dober namizni tenis in da lahko igram z vsakim. Res je neverjetno, da bom tudi na tem turnirju moral nastopiti proti prvemu nosilcu, Kitajcu Linu. Ampak očitno tako mora biti in želim si, da tokrat pokažem še več kot prejšnji teden. Morda bom šel celo po poti mojega klubskega kolega Drinkhalla, ki je prejšnji teden Lina ustavil prav v 2. krogu,« je po bliskoviti zmagi povedal Tokić.

Darko Jorgić, ki je šesti nosilec turnirja je bil pri svojem nastopu enako učinkovit kot izkušenejši reprezentančni kolega. K mizi so ga sodniki povabili skoraj 20 minut pred predvidenim začetkom dvoboja. Jorgić se je temu nepredvidenemu hitenju hitro privadil. Francoz Can Akkuzo, prvi nosilec kvalifikacij je bil v prvem nizu kar razpoložen vse do zaključka, ko je bil Jorgić že na svojih delovnih obratih. V nadaljevanju dvoboja je bil odlični Hrastničan nepremagljiv in je zmagal s 3:0 (10, 7, 2). Njegov nasprotnik v osmini Indijec Sathiyan Gnanasekaran, 37. igralec svetovne lestvice, ki na prvem turnirju ni igral, v prvem krogu pa je s 3:1 premagal rojaka Harmeeta Desaia.

»Res me je, kar malo presenetilo, da sem moral toliko prej k igralni mizi, kot je bilo zapisano v programu. Tega mi prej ni nihče omenil, ob vsem pa je Bojan res hitro končal svoj dvoboj. Ker je bila to moja prva tekma tu, sem nekaj časa potreboval, da se privadim na mizo, predvsem pa na žogice, s katerimi prav veliko ne igram. Ko sem vse to ujel, sem odigral, kot znam in sem vesel, da sem bil tako prepričljiv. Indijec bo zahteven nasprotnik, ampak kot sem rekel, če želim čim dlje niti eden niti drugi ne smeta biti previsoka prepreka,« pa je povedal 23. igralec sveta Darko Jorgič.

Vse pohvale si zaslužita tudi Lea Paulin in Katarina Stražar, ki sta v ženskih dvojicah premagal švedsko dvojico Jennifer Jonsson in Filippa Bergand s 3:2 (6, 8, -9, -7, 9). Mlada Francoza, brata Alexis in Felix Lebrun sta v moških dvojicah v prvem krogu s 3:2 (13, 9, -9, -10, 8) presenetila Denija Kožula in Darka Jorgića, medtem ko sta Tilen Cvetko in Peter Hribar z 0:3 (-4, -9, -6) izgubila proti Nemcema Kilianu Ortu in Tobiasu Hipplerju. Praznih rok je v prvem krogu ostala tudi mešana dvojica Katarina Stražar in Deni Kožul, ki je s Francozoma Prithiki Pavade in Simonu Gauzyju izgubila z 0:3 (-2, -5, -8), medtem ko Ana Tofant in Peter Hribar nista igrala, zaradi zdravstvenih težav Mengšanke. Tofantova je žal morala odpovedati tudi igranje v posamični konkurenci, kjer je bila tako edina slovenska predstavnica Katarina Stražar. Druga članica NTK Mengša je bila proti Španki Marii Xiao izgubila z 0:3 (-5, -7, -6). Precej izkušenejša Španka kitajskih korenin Maria Xiao je bila tokrat precej boljša kot na zadnjih olimpijskih kvalifikacijah, ko je Stražarjeva izgubila s 4:3.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh