Jorgić in Kožul v drugem krogu proti Tokićevima varovancema

Drugi dan svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za posameznike in dvojice, ki poteka v Houstonu, so s tekmovanjem začeli tudi v dvojicah. V prvem krogu sta Darko Jorgić in Deni Kožul premagala Oba Kizita Oba in Kanate Alija iz Slonokoščene obale s 3:0 (7, 9, 8). Ponoči, ob 1.40, bo Jorgić v drugem krogu posamičnega turnirja igral proti Madžaru Tamasu Lakatosu.

Čeprav Deni Kožul spet čuti bolečine v kolenu, zaradi česar je moral konec septembra in v začetku oktobra  izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji, sta z Darkom Jorgićem dobro začela tekmovanje v igri dvojic. Proti igralcema iz Slonokoščene obale sta nekaj težav imela le v drugem nizu, za Jorgića pa je bil ta dvoboj ogrevanje za njegov posamični dvoboj drugega kroga, ko bo igral proti 167. igralcu svetovne lestvice.

Veliko težje delo ju čaka v drugem krogu, saj bosta njuna nasprotnika Florent Lambiet in Martin Allegro, ki sta bila v prvem krogu prosta. Ob tem ne smemo pozabiti, da Belgijca vodi dolga leta najboljši slovenski igralec in štirikratni udeleženec olimpijskih iger, tudi letošnjih v Tokiu, Bojan Tokić.

Štiridesetletni Novogoričan, ki bi lahko v Houstonu igral za slovensko reprezentanco, se je nastopu odpovedal, kajti kot je povedal za Dnevnik, ni želel, da bi njegova nova služba trpela, medtem ko bi se posvečal igranju med posamezniki. Lambiet in Allegro pa ne bosta edina Belgijca v drugem krogu moških dvojic, saj sta med 32 najboljših moških dvojic uvrstil še Cedric Nuytick, ki igra s Poljakom Jakubom Dyjasem in Robin Devos, ki igra s Fincem Benedekom Olahom. V posamični konkurenci bosta ob isti uri kot Jorgić v drugem krogu igral Nuytick in Allegro, izpadla pa sta Devos in Lambiet.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh