Jorgić: Če me za uvod čaka Kitajec, si želim, da je to Ma Long

V hramu slovenskega športa ob Celovški cesti v Ljubljani odštevajo zadnje ure pred začetkom enega najmočnejših turnirjev v namiznem tenisu, ki jih bo v tem letu moč videti na Stari celini. Prvi kvalifikacijski dvoboji na turnirju WTT Star Contender bodo na sporedu že v ponedeljek, tudi s šestimi slovenskimi predstavniki in predstavnicami, medtem ko so Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Ana Tofant in Sara Tokić že uvrščeni v glavni žreb in bodo tekmovanje začeli v sredo.

Danes se je končal WTT Star Contender, ki se je končal s porazoma obeh prvih nosilcev, Kitajcev Sun Yingsha in Fan Zhendonga, ki bosta prav pod Rožnikom želela popraviti vtis iz Doma športov. Prva igralka sveta je v hrvaški prestolnici s 3:4 klonila z Japonko Miu Hirano, ki je v Ljubljani ne bomo videli. Fan, ki je že vrsto tednov na vrhu svetovne lestvice pa je moral priznati prednost enega niza rojaku Lin Gaoyuanu. Sedmi igralec sveta v Ljubljani ne bo dobil priložnosti med posamezniki, saj se bosta Fanu pridružila drugi in tretji igralec sveta Wang Chuqin in Ma Long, dvakratni olimpijski prvak.

Večji del igralcev je tako že v mestu, ki je leta 1965 gostilo svetovno prvenstvo. Podoba Tivolija je tokrat v primerjavi s tedanjim časom precej spremenjena. V mali dvorani je postavljena osrednja igralna miza, v veliki dvorani pa so preostale tri, ki bodo namenjene igranju do petka. Zadnja dva dneva se namreč vse igra le za eno mizo. V veliki, hokejski dvorani je tudi prostor za trening skoraj 300 igralcev, ki prihajajo iz 45. držav. Konkurenca pa se bo začela redčiti že jutri, ko se ob 9. uri vse skupaj začne s kvalifikacijami med moškimi dvojicami.

V kvalifikacijah bodo v moški konkurenci v ponedeljek igrali Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik in Aljaž Godec. Tekmec prvega bo ob 13.40 Singapurec Pang Yew En Koen (118. na svetovni lestvici ITTF), Podobnik bo ob 12.30 igral s Hrvatom Filipom Zeljkom (124.), Godec pa ob 18.20 s Čehom Lubomirjem Jančarikom (103.) V ženski konkurenci bodo pot do glavnega turnirja iskale tri igralke aktualnega državnega prvaka, Kajuh-Slovana, Enya Moltara, Lara Opeka in Tjaša Novak. Moltara bo ob 10.10 igrala z Romunko Irino Ciobanu (221.), Opeko ob 17.45 čaka Karen Hoi Man Lee iz Hongkonga (191.), medtem ko bo Novak ob 13.05 igrala proti Italijanki Giorgii Piccolin (78.). V dvojicah se bosta v ponedeljek predstavili Moltara in Opeka. Njuni tekmici bosta v prvem krogu kvalifikacij ob 14.15 Srbkinji Izabela Lupulesku in Andrea Todorović.

Danes so v domači dvorani trening opravili tudi tisti slovenski igralci in igralke, ki so že uvrščeni na glavni turnir. Jorgić se je močno razveselil, da se bo v Tivoliju igralo na mizah istega proizvajalca, kot je bilo nazadnje na evropskih igrah na Poljskem, kjer Hrastničan s svojimi predstavami ni bil zadovoljen: »Da, to mi ogromno pomeni, saj bodo tudi žogice enake. Upam, da bom tu pred domačimi gledalci uspešnejši, saj mi v Krakovu res ni uspevalo skorajda nič. Po svoje je najbolje, da se ta turnir tako hitro začne, da pretirano ne razmišljaš o tistem, kar je za tabo. Sploh če to ni bilo najbolje opravljeno. Upam na ugoden žreb, čeprav sem tu postavljen za 8. nosilca.«

Tudi to priča o moči turnirja, s katero se morda lahko primerja le eden od zadnjih turnirjev pred desetletjem v Rdeči dvorani v Velenju. »S svojimi igrami v zadnjem obdobju ne morem biti razočaran. Je pa res, da preveč izenačenih dvobojev ne pripeljem do konca s svojo zmago. Če me pri žrebu že za uvod čaka Kitajec, si želim, da je to Ma Long, saj z njim še nikdar nisem igral.«

Ana Tofant, ki je najviše uvrščena Slovenka na svetovni lestvici (243.) pa je še enkrat ponovila, da jo močno veseli priložnost, da bo na tako močnem turnirju lahko igrala le nekaj minut vožnje od svojega doma. Tofantova bo v glavnem žrebu tudi v ženskih dvojicah, kjer bo igrala s Tokićevo, v moških dvojicah pa so bodo v glavnem žrebu igrali Kožul in Hribar ter Podobnik in Vovk Petrovski.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh