Jorgić boljši od Roblesa, jutri z zmagovalcem evropskih iger

V dvorani Tivoli smo v drugem krogu turnirja WTT Star Contender videli tudi prvo slovensko zmago. Zasluge zanjo pripadajo najboljšemu slovenskemu namiznoteniškemu igralcu, Darku Jorgiću, ki je s 3:1 (8, -5, 7, 9) ugnal neugodnega Španca Alvara Roblesa. V osmini finala bo njegov nasprotnik mladi Francoz Alexis Lebrun, zmagovalec nedavnih evropskih iger v Krakovu. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Jorgić je bil v prvem krogu prost, medtem ko je Robles, 43. igralec svetovne lestvice ITTF ugnal Japonca Yuta Tanaka. Da je v dobri formi, je Španec potrdil tudi v dvoboju s Hrastničanom, ki je odlično začel dvoboj, povedel s 6:1, vodil je tudi z 9:2, vendar se mu je Robles s petimi zaporednimi točkami približal na 7:9. Na koncu je Jorgić na veliko veselje, žal ne ravno polne, zato pa toliko bolj glasne tivolske športne dvorane, izkoristil drugo zaključno žogo. V drugem nizu je Robles prišel do gladke zmage, zato pa je v tretjem Jorgić spet prišel do svoje igre in niz zanesljivo dobil. Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem je Jorgić povedel z 9:7, Španec je izid izenačil, na svoj servis pa je deveti igralec sveta in najboljši Evropejec na svetovni lestvici le prišel do končne zmage.

»Vedno je najtežji prvi dvoboj, saj za razliko od Roblesa, ki je imel za sabo že prvi krog posamezno, igral pa je tudi v dvojicah in mešanih dvojicah. Tudi zato sem toliko bolj zadovoljen, da sem ga premagal. Imel sem boljši izkoristek na svoj servis kot na Poljskem, čeprav pravega počitka niti nisem imel. Dobro je, da sem v četrtem nizu, tudi ob pomoči gledalcev, ohranil mirno glavo, kajti peti niz je vedno negotov,« se je dobrega začetka na ljubljanskem turnirju veselil Jorgić, ki se je ogreval z Jožetom Urhom.

»Jože me najbolje pozna, z njim sem se ogreval že v Montreuxu na TOP16. Upam, da bo jutri še več gledalcev, kajti tudi z njihovo pomočjo mi bo lažje proti Alexisu Lebrunu, ki je v zadnjem času v odlični formi. Z bratom Felixom, ki sem ga na letošnjem SP sicer premagal, premagujeta tudi Kitajce, zato bom moral prikazati še boljšo igro kot danes, igrati pametno, držati žogico na mizi in se izogibati njegovega bekenda,« se je Jorgić dotaknil še svojega jutrišnjega obračuna z mladih Francozom.

Svoje prve dvoboje so odigrali tudi glavni nosilci turnirja. Prvi nosilec in trenutno drugi igralec s svetovne lestvice Fan Zhendong je bil boljši od rojaka Yang Wanga, ki zdaj igra za Slovaško in je v prvem krogu premagal Petra Hribarja. Do zmage je prišel tudi Wang Chuqin, novi prvi igralec sveta, ki je s 3:1 premagal Ruwena Filusa iz Nemčije, uspešen pa je bil tudi tretji nosilec, Ma Long, ki je ugnal Šveda Andersa Linda. Zato pa je v japonskem obračunu Shunsuke Togami s 3:2 premagal četrtega nosilca Tomukazuja Harimota.

Tudi v ženski konkurenci najvišje postavljene igralke prihajajo iz Kitajske. Druga nosilka Chen Meng je s 3:0 (2, 9, 8) ugnala Nemko Xiaono Shan, njena rojakinja in tretja nosilka Wang Manyu pa je brez težav v treh nizih premagala Španko Mario Xiao. Ta je v prvem nizu še nudila odpor in prišla do osmih točk, nato pa jih je v zadnjih dveh skupaj nabrala zgolj pet (3 in 2). Prva  igralka sveta Sun Yingsha je igrala proti Korejki Suh Hyo Won in zmagala s 3:1.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh