Jorgić bo v Montreuxu branil zmago z lanskega TOP 16

V soboto in nedeljo bo v švicarskem Montreuxu, kjer poteka tudi sloviti džezovski festival, gostil najboljše evropske namiznoteniške igralce in igralke. Med izbranci je tudi Darko Jorgić, ki je predlani slavil na turnirju TOP 16, leta 2020, ob svojem prvem nastopu med elito, pa je bil v finalu.

»Zame je to eden najboljših turnirjev, kar jih obstaja. Vzdušje je odlično, k njemu pa veliko pripomorejo gledalci in mislim, da tu vsi igramo še boljše kot običajno,« se turnirja v mestu ob Ženevskem jezeru veseli Jorgić, trenutno deveti igralec svetovne lestvice ITTF, ki bo letos drugi nosilec. Prvi bo Šved Truls Möregardh, ki je trenutno šesti igralec sveta.

Lani je Jorgić v finalu premagal prav Möregardha, leta 2020 pa ga je v njem premagal Nemec Timo Boll. Predlani, ko je bil evropski TOP 16 v Solunu, ga je v četrtfinalu zaustavil Šved Mattias Falck.

»Zavedam se, da je težje braniti kot napadati. Vedno je tako, vendar bom dal svoj maksimum. Žal sem bil od nedelje do srede v postelji, vendar sem zdaj že poln energije. Za mano sta dva naporna klubska meseca in turnir v Amanu, ki pa se ni končal po mojih željah. Morda forma še ni tista prava, vendar sem se v preteklosti že znal pobrati iz takšnih situacij. Upam, da bo tudi tokrat tako in da bom lahko ubranil lanskoletni naslov. Pomembno bo tudi, da bom močan v glavi,« je še dodal 24-letni Hrastničan, ki ne bi imel nič proti, če bi se tudi letos v Montreuxu spet srečal z Möregardhom.

»To, da je Truls prvi nosilec in jaz drugi, ne pomeni prav nič. Seveda pa ne bi imel nič proti, če se z njim spet srečava v Montreuxu, saj bi to pomenilo, da bom igral v finalu, toda v Švici bo še štirinajst kakovostnih igralcev s podobnimi željami.«

V ženski konkurenci bo naslov branila Nemka Han Ying.

Udeleženci TOP 16 v Montreuxu

Moški: Darko Jorgić (Slovenija), Truls Möregardh, Kristian Karlsson (oba Švedska), Dang Quiu, Dimitrij Ovtcharov (oba Nemčija), Liam Pitchford (Anglija), Andrej Gaćina (Hrvaška), Simon Gauzy, Emmanuel Lebesson (Francija), Jonathan Groth (Danska), Wang Jang (Slovaška), Robert Gardos (Avstrija), Joao Geraldo, Marcos Freitas (oba Portugalska) in Elias Hardmeier (Švica).

Ženske: Han Ying, Nina Mittelham (obe Nemčija), Jia Nan Yuan (Francija), Yu Fu (Portugalska), Bernadette Szocs, Elizabeta Samara (obe Romunija), Hana Matelova (Češka), Ni Xialian Ni (Luksemburg), Barbora Balazova (Slovaška), Linda Bergstrom (Švedska), Shao Jieni (Portugalska), Georgina Pota (Madžarska), Christina Kallberg (Švedska), Natalia Bajor (Poljska), Rachel Moret (Švica) in Sofia Polcanova (Avstrija).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh