Jokiću se je na prvem mestu tokrat pridružila Ema Crnkovič

V Izoli je v nedeljo v zgledni organizaciji NTK Arrigoni potekal drugi letošnji TOP-8 za kadete in kadetinje, tako kot na prvem, konec novembra, je bil v prvi skupini najboljši Luka Jokić (Mengeš), drugi je bil tokrat Bor Brodnjak (Kajuh Slovan), tretji pa, tako kot v Puconcih, Maj Murn (ŠD SU). Pri kadetinjah je bila najboljša Ema Crnkovič (Kema-Murexin), druga je bila njena klubska soigralka Živa Dogar, tretja pa Lana Slatinšek (ŠD SU), ki je zmagala na prvem TOP-8.

V Puconci je bil prvi Luka Jokić, drugi Janez Jedlovčnik (Krka) in tretji Maj Murn. Vsaj na vrhu se v Izoli ni prav veliko spremenilo, Jokić je samo še enkrat več potrdil, da je trenutno najboljši slovenski kadet, saj spet ni izgubil niti enega dvoboja. Po en niz sta mu odvzela Maj Murn in Brin Kunstelj (Savinja). Z dvema porazoma je bil drugi Bor Brodnjak, ki je bil konec novembra tik za stopničkami, trikrat je praznih rok ostal tretjeuvrščeni Murn. Kunstelj je bil, prav tako s štirimi zmagami, četrti, s tremi zmagami je bil peti Mark Dimnik (Vesna), na šestem mestu je imel Janez Jedlovčnik dve zmagi, tako kot tudi sedmouvrščeni Vid Nared (Kajuh Slovan), z eno pa je turnir na osmem mestu končal Aleks Koren (Cirkovce).

Bolj kot na prvem turnirju je bil v Izoli premešan vrstni red pri kadetinjah. Ema Crnkovič, ki je bila v Puconcih četrta, je bila z le enim porazom, premagala jo je Lana Slatinšek, prva, za tri mesta pa je s petimi zmagami napredovala Živa Dogar. Slatinškova je, kot smo že omenili, bila tretja, izgubila je tri dvoboje, tako kot tudi četrtouvrščena Ana Gergek, še ena igralka ekipe Kema Murexin. Na peto mesto se je s tremi zmagami uvrstila domačinka Vita Kocjančič (Arrigoni), Katarina Lešnjak (Vesna), ki je bila v Puconcih druga, je bila v Izoli s tremi zmagami šesta, sedma je bila Erin Ukovič (Arrigoni), ki je dobila dva dvoboja, na osmem pa Neža Gazvoda (ŠD SU), ki je zmagala enkrat.

V drugi skupini najboljša Miha Fatur in Zoja Žolek

Največ razlogov za dobro voljo v drugi skupini je imel pri kadetih Miha Fatur (Savinja), ki je dobil vseh sedem dvobojev. S petimi zmagami je bil drugi Aleksander Miščević (Letrika), do petih zmag je na tretjem mestu prišel tudi Zal Šesek (Vesna), tako kot tudi Mitja Erzetič (Letrika), ki je bil četrti. Filip Mušić (Kajuh Slovan) je bil peti s tremi zmagami, s po eno zmago pa so turnir od šestega do osmega mesta končali Tim Stajnko (Vesna), Filip Miščević (Letrika) in Blaž Pandev (Inter Diskont).

Pri kadetinjah je po pričakovanjih v drugi skupini slavila Zoja Žolek (Cirkovce), ki je bila na prvem turnirju TOP-8 v Puconcih tretja v prvi skupini. V Izoli je v drugi skupini izgubila le en dvoboj, s petimi zmagami je bila druga Pika Bavdek (Kajuh Slovan), do petih zmag je na tretjem mestu prišla tudi Tija Kastelic (Krka). Štirikrat je na četrtem mestu zmagala Valentina Mišigoj (Letrika), na petem oziroma šestem mestu s po tremi zmagami sta bili Layla Turk (Arrigoni) in Tina Križanič (Mengeš), z dvema zmagama je bila sedma Neja Gazvoda (ŠD SU), brez zmaga pa je na osmem mestu ostala Petra Pia Fornazarič (Letrika).

Nejc Zavasnik in Sara Erhatič najboljša v tretji skupini

V tretji skupini se je prvega mesta s šestimi zmagami veselil Nejc Zavasnik (Savinja). Z zmago manj je bil drugi Urban Janc (Ljubno), tretjeuvrščeni Aleks Koželj (Savinja) je bil s štirimi zmagami tretji, medtem ko je bil Miha Homan (Inter Diskont) prav tako s štirimi zmagami četrti. Peti je bil Lovro Lešnik (Cirkovce), ki je prišel do treh zmag, šestouvrščeni Tjaš Petrovčič (Logatec) je zmagal dvakrat, tako kot tudi Aljaž Brezovnik (Savinja) na sedmem mestu in Bor Klešnik (Vesna) na osmem.

Brez poraza pa je do zmage v tretji skupini prišla Sara Erhatič (Cirkovce), pet zmag je bilo dovolj za Nežo Horvat (Inter Diskont), da je osvojila drugo mesto, s štirimi zmagami je bila tretja še ena Ravenčanka, Nina Mačič. Do štirih zmag je prišla na četrtem mestu tudi Mihaela Stoilkovska (Mengeš), peta je bila s tremi zmagami še ena Mengšanka, Maruša Vrhovnik. Po dvakrat sta zmagali Viktorija Letnar (Preserje), ki je bila šesta in Tjaša Večko (Inter Diskont), ki je bila sedma. Osmouvrščena Lana Maučec (Kema-Murexin) je zmagala enkrat.

Izidi TOP-8 za kadete v Izoli

Izidi TOP-8 za kadetinje v Izoli

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh