Jokić v Osijeku do drugega mesta

Na turnirju evropske mladinske serije v Osijeku za igralce in igralke do 15 in do 13 let, se je izmed slovenskih predstavnikov najbolj izkazal Luka Jokić, ki je bil med posamezniki v konkurenci do 15 let drugi, z Borom Brodnjakom pa sta v dvojicah osvojila tretje mesto. Tretje mesto je osvojila tudi slovenska mešana ekipa do 15 let.

V nedeljo se je s finalnimi boji končal turnir v Varaždinu, ki je tudi slovenski izbrani vrsti prinesel nekaj lepih izidov. Predvsem to velja za Mengšana Luko Jokića, ki je po prvem mestu v svoji kvalifikacijski skupini tudi v glavnem žrebu premagoval vse svoje nasprotnike. Šele v razburljivem finalnem obračunu ga je s 3:2 (5, -7, -7, 9, 12) premagal Gianni Koutra iz Grčije.

Na glavni turnir sta se uvrstila tudi Bor Brodnjak in Aleks Koren, oba sta bila v svoji skupini druga, nato pa sta izpadla v drugem krogu. Brez glavnega turnirja je ostal Aleksandar Miščević, ki je v tolažilni skupini prišel do četrtfinala.

Jokić in Brodnjak sta se izkazala tudi v igri dvojic, saj sta se prebila do polfinala in osvojila končno tretje mesto.

V konkurenci deklet do 15 let je bila Lana Slatinšek v svoji kvalifikacijski skupini prva, medtem ko sta Ana Leskošek in Sara Erhatič osvojili drugo mesto. Vse tri so se uvrstile v glavni žreb, kjer pa so po zmagah v prvem krogu v drugem naletele na močnejše nasprotnice. Brez glavnega turnirja je ostala Neža Horvat, ki je izpadla tudi v prvem krogu tolažilnega turnirja.

Drugi krog je bil usoden tudi za dvojico Slatinšek in Leskošek.

Zmagi za Miščevića in Erhatičevo v tolažilni skupini

V konkurenci do 13 let se je na glavni žreb uvrstil Aleks Koren, ki pa je v prvem krogu naletel na Čeha Oliverja Olejnika, ki je na koncu prišel do finala. Brez glavnega turnirja je ostal Aleksandar Miščević, ki se je nato izkazal v tolažilni skupini, kjer je po zmagi nad Belgijcem Noanom Piettejom s 3:2 (-7, 9, -8, 9, 11) osvojil prvo mesto.

Podoben podvig kot Miščeviću je v konkurenci do 13 let uspel tudi Sari Erhatič, ki je v slovenskem obračunu s 3:1 (8, -8, 8, 8) premagala Nežo Horvat. Obe sta namreč obstali v kvalifikacijah.

Med dvojicami sta Koren in Miščević prišla do drugega kroga, Erhatičeva in Horvatova pa sta izpadli v prvem krogu.

Ekipa do 15 let do tretjega mesta

V ekipnem delu tekmovanja so se igrale mešane ekipe. Več uspeha je imela slovenska ekipa do 15 let, ki je v skupinskem delu tekmovanja v svoji skupini premagala Makedonijo s 5:0, Hrvaško I s 4:1 in Grčijo s 3:2. Na glavnem turnirju so bili Lana Slatinšek, Ana Leskošek, Luka Jokić in Bor Brodnjak prosti, v polfinalu pa so s 3:5 izgubili proti Belgiji, ki je v finalu izgubila proti Hrvaški I z 2:5.

Na glavni turnir se je uvrstila tudi slovenska ekipa do 13 let v postavi Sara Erhatič, Neža Horvat, Aleks Koren in Aleksandra Miščević, ki je v svoji skupini s 5:0 premagala Hrvaško in z 0:5 izgubila proti Češki. V četrtfinalu je slovenska ekipa naletela na Azerbajdžan, ki je zmagal s 5:1. Prvo mesto je osvojila Češka, ki je bila v finalu boljša prav od Azerbajdžana.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh