Japonske kadetinje preprečila popolno zmagoslavje Kitajske

S finalnimi tekmami so se končali ekipni boji na svetovnem prvenstvu v Novi Gorici v mladinski in kadetski kategoriji. S tremi zlatimi kolajnami se lahko pohvali Kitajska, ki je bila najboljša pri mladincih in mladinkah ter kadetih, v finalu kadetinj pa jo je s 3:2 premagala Japonska. Kolajne stapodelila predsednica Mednarodne namiznoteniške zveze, Petra Sörling in predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, Tomaž Kralj.

Prav finale kadetinj je bil tudi daleč najdaljši, saj so Japonke do zlate kolajne prišle šele v petem dvoboju. Za japonsko zmagoslavje je imela največ zaslug Mao Takamori, ki je v petem dvoboju s 3:0 premagala Ding Yijie, v drugem pa s 3:2 Yan Yutong. Veliko zaslug za japonsko slavje je imela tudi Yuna Ojio, ki je po zmagi s 3:0 nad Yan Yutong izenačila izid na 2:2 v zmagah. Za Kitajke sta bili uspešni Dingova, ki je s 3:2 premagala Ojiojovo in Chen Xianchang, ki je bila s 3:2 boljša od Misuzo Takeye. Bronasti kolajni sta osvojili reprezentanci Južne Koreje in Francije.

Preostali finalni obračuni so pripadli kitajski izbrani vrsti. Kadeti so s 3:1 premagala Tajvan, za katerega je bil enkrat uspešen Kuo Guan-Hong, kitajski junak pa je bil Sun Yang, ki je k zlati kolajni prispeval dve zmagi, eno pa je dodal Li Hechen. Bronasti kolajni sta osvojili reprezentanci Južne Koreje in Japonske.

V mladinski konkurenci so Japonske nudile dostojen odpor Kitajkam, po zaslugi Sachi Aoki pa so prišle tudi do ene zmage. Z dvema zmagama je bila v kitajski reprezentanci najboljša Chen Yi, eno pa je dodala Qin Yuxuian, ki je s 3:2 premagala Haruno Ojio. Bronasti kolajni sta pripadli reprezentancama Indije in Romunije.

Kitajski mladinci, na čelu z Lin Shidongom, prvo postavljenim nosilcem v posamični konkurenci, so v finalu nadigrali še Japonce in zmagali s 3:0. Bronasti kolajni sta osvojili reprezentanci Romunije in Južne Koreje.

V mešanih dvojicah slovenski predstavniki do enega niza

V današnjem dopoldanskem programu so bili v mešanih dvojicah aktivni tudi slovenski predstavniki. Kot prva sta ob 9.30 za mizo stopila aktualna slovenska državna prvaka, Vita Kocjančič in Bor Brodnjak, ki sta se proti Nemcu Mateju Haspelu in Mak Ming Shum iz Hongkonga dobro borila, vendar sta na koncu vseeno morala priznati njuno premoč z 0:3 (-7, -8, -5). Uro pozneje sta proti Hsu Hseing-Chia in Peng Yu-Han iz Tajvana igrala Luka Jokić in Lana Slatinšek. V prvih dveh nizih sta bila Tajvanca ves čas boljša, v tretjem pa sta Jokić in Slatinškova prikazala odlično igro, žal pa v končnici sreča ni bila na njuni strani. Tajvanca sta zmagala s 3:0 (6, 1, 12).

V mladinski konkurenci sta državna prvaka, Miha Podobnik in Sara Tokić igrala dvojici Junsung Oh in Daeun Lee iz Južne Koreje in izgubila z 0:3 (-6, -3, -8). Po zmagi v drugem nizu se je pojavilo upanje, da bi Enya Moltara in Brin Vovk Petrovski pripravila veliko presenečenje in presenetila dvojico Alan Kurmangalijev iz Kazahstana in Hano Goda iz Egipta, toda v tretjem in četrtem nizu sta Kurmangalijev in Goda postavila zadeve na svoje mesto in zmagala s 3:1 (4, -9, 8, 6). Zanimivo je, da se bo Vovk Petrovski s Kurmangalijevim pomeril tudi v posamičnih bojih.

Izidi finalnih tekem ekipnega SP v Novi Gorici

Kadetinje: Japonska – Kitajska 3:2, kadeti: Kitajska – Tajvan 3:1, mladinke: Kitajska – Japonska 3:1, mladinci: Kitajska – Japonska 3:0.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh