Japonki premočni za dvojico iz Mengša

Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki sta v polfinalu turnirja WTT Contender v Dohi v polfinalu dvojic s 3:0 (10, 10, 5) zaustavili Slovenki Katarino Stražar in Ano Tofant. Za obe slovenski igralki je bil to do zdaj največji uspeh v karieri, obe pa bosta čez dva dni že igrali tudi na turnirju WTT Star Contender, ki bo prav tako v Dohi. Na njem bosta igrala tudi Darko Jorgić, ki je že uvrščen v glavni žreb, in Deni Kožul, ki bo igral v kvalifikacijah.

»Manjkale so nama izkušnje in zanesljivost na prvih žogicah. Nasprotnici sta bili zelo dobri in tudi bolj pripravljeni. Vseeno sem zelo, zelo vesela, da sva dosegli ta rezultat in tudi sebi dokazali, da se da. Zagotovo se bom spomnila na to, ko bo kdaj težko na treningih ali tekmah. Igrava tudi na naslednjem turnirju, tako da ni se konec,« je po porazu z Miyuu Kihari, trenutno 52. igralko sveta in Miyu Nagasaki, 63. igralko sveta, dejala Mengšanka Katarina Stražar.

Navkljub porazu je bila dobre volje tudi Ana Tofant, ki prav tako prihaja iz Menšga: »V končnicah prvih dveh nizov sva imeli preveč težav na vračanju servisa nasprotnic, ki sta te malo slabše žogice takoj s pridom izkoristili in se nato razigrali v tretjem nizu. Morda bi se tekma ob dobljenem enem od prvih dveh nizov lahko obrnila tudi kako drugače. Vsekakor pa, ne glede na današnji poraz proti Japonkama, rezultat za naju predstavlja izjemen uspeh in motivacijo za naprej. Glede na to, da bova v Dohi nastopali tudi na Star Contenderju, ki se začne pojutrišnjem, je danes v načrtu počitek, jutri pa nato trening pred prihajajočim turnirjem.«

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh