Jahklov memorial spet navdušil

Namiznoteniški klub Vesna je v soboto priredil že 42. Jahklov memorial, ki je potekal na OŠ Kašelj. V osmih kategorijah je nastopilo 150 tekmovalk in tekmovalcev, turnir pa je popestrila tudi šesterica najmlajših namiznoteniških igralk in igralcev.

V konkurenci najmlajših kadetov (U-10) je v napetem finalnem obračunu prvo mesto osvojil Aleks Koren (Cirkovce), ki je bil s 3:2 boljši od Aleksandra Miščevića (Letrika). Tretje mesto sta si delila Filip Miščević (Letrika) in Vid Semprimožnik (Savinja). Nastopilo je 19 mlajših kadetov.

Manj prijavljenih je bilo pri najmlajših kadetinjah, skupaj pet, tako da je vsaka igrala z vsako. S štirimi zmagami je prvo mesto osvojila Sara Erhatič (Cirkovce), druga je bila Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont), 3.-.4. mesto sta si delili Laura Rahotin Pavič (Vesna) in Karin Slatinšek in peta Tjaša Rus (Preserje).

Najboljši mlajši kadet je bil Luka Jokić (Mengeš), ki je vse dvoboje dobil s 3:0, tudi finalnega proti Timu Stajnku. Na tretjem mestu sta med 34 prijavljenimi bila Filip Mušič (Kajuh Slovan) in Urban Janc (Ljubno). Bolj izenačeno je bilo pri mlajših kadetinjah, kjer je v konkurenci 15 igralk v finalu Neža Gazvoda (ŠD SU) s 3:1 premagala Piko Gorenc (Mengeš), tretje mesto pa sta si delili Viktorija Letnar (Preserje) in Tia Kastelic (Krka).

Tudi v konkurenci kadetov je prvo mesto osvojil igralec ŠD SU, Marko Gazvoda, ki je v konkurenci 30 kadetov v finalu s 3:1 premagal Jureta Krakerja (Muta), medtem ko sta si tretje mesto delila Avstrijec Noah Laubraitner in Mark Dimnik (Vesna). Da bi bilo slavje novomeške ekipe v tej kategoriji popolno, je poskrbela Lana Slatinšek, ki je bila v finalnem obračunu prav tako s 3:1 boljša od Urše Rozman (Mengeš). Tretjega mesta sta se veselili Layla Turk (Arrigoni) in Zala Kontelj (Vesna).

Podobno kot Jokić pri mlajših kadetih tudi Miha Podobnik v mladinski kategoriji ni imel prave konkurence. Logatčan je vse svoje nasprotnike premagal s 3:0, v finalu tudi Aljaža Fortuno (Vesna), tretje mesto sta si delila Domen Hohnjec (Savinja) in Aljaž Goltnik (Mengeš). Zelo zanimivo je bilo pri mladinkah, kjer je Enya Moltara (Kajuh Slovan) v finalu s 3:1 premagala Polono Horvat (Fužinar Inter Diskont), tretje mesto pa sta si delili Sara Tokić (Letrika) in Kim Kastelic (Krka).

Prireditelj turnirja, NTK Vesna, se je za uspešno izpeljan turnir zahvalil vsem sodnikom, staršem in trenerjem, ki so pripeljali udeležence, turnirja pa ne bi bilo brez obeh glavnih sponzorjev, Mestne občine Ljubljana in Četrtne skupnosti Polje. Pomemben pa je bil tudi delež Zavarovalnice Triglav, Elektro Ljubljane, eleven.si in drugih.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh