Izolčanke namučile Kodeljevčanke

V osmem krogu 1. SNTL za ženske sta bili le dve tekmi, saj bosta ekipi Vrtojbe in Inter Diskonta igrali šele prihodnjo soboto. Bolj razburljivo je bilo v Izoli, kjer je vodilni Kajuh-Slovan s 4:3 premagal domači Arrigoni, medtem ko je Kema Murexin s 4:0 ugnala Logatec.

Kodeljevčanke so v Izolo prišle brez mladinske reprezentantke Enye Moltara, za prvo presenečenje pa so Izolčanke poskrbele v igri dvojici, ko sta Minea Ljuca in Jana Ludvik premagali Tjašo Novak in Laro Opeka. Za novo hladno prho gostij je poskrbela Ludvikova, ki je s 3:2 premagala Novakovo, po zmagi Opeke nad Ljuco pa je Manca Paljk bila boljša od Nuše Bolte. Dvoboj najboljših igralk svoje ekipe je pripadel Opeki, ki Ludvikovi ni oddala niti niza, nato je Novakova s 3:1 premagala Paljkovo, v odločilni tekmi pa je bila Boltetova s 3:2 boljša od Ljuce.

Manj težav na poti do zmage so imele Pucončanke, ki proti Logatčankam niso izgubile niti enega dvoboja, vendar je Ema Crnkovič odpor Tereze Kovačič strla šele v petem nizu, tako kot tudi Ana Kovačec proti Kaji Okorn. Brez izgubljenega niza je do zmage proti Izabel Ronet prišla Blažka Harkai, ki je bila z Ano Kovačec uspešna tudi v dvojicah.

Izidi 8. kroga v 1. SNTL za ženske: Arrigoni – Kajuh-Slovan 3:4, Kema Murexin – Logatec 4:0, Vrtojba – Inter Diskont preloženo na 16. marec.

Vrstni red: 1. Kajuh-Slovan 16 (32:8), 4. Kema Murexin 10 (23:15), 3. Arrigoni 8 (25:19), 4. Fužinar Inter Diskont 8 (21:16) – tekma manj, 5. Logatec 4 (9:28), 6. Vrtojba 0 (4:28) – tekma manj.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh