Iz kvalifikacij na glavni turnir tudi dvojici Stražar in Paulin ter Kožul in Hribar

Drugi dan kvalifikacijskih bojev na turnirju WTT Star Contender, ki poteka v ljubljanski dvorani Tivoli, je bil uspešen za slovenske predstavnike. Predvsem to velja za Katarino Stražar in Leo Paulin ter Denija Kožula in Petra Hribarja, ki bodo v glavnem žrebu v igri dvojic. V četrtek se začenja tudi glavni turnir, na katerem bodo ob omenjeni dvojici med posamezniki igrali še Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Ana Tofant, Sara Tokić, Lara Opeka in Lea Paulin, med dvojicami pa Jorgić s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, Tofantova in Tokićeva ter mešani dvojici Tokić/Hribar in Godec/Tofant.

Čeprav sta Poljaka Milosz Redzimski in Maciej Kubik veljala za favorita v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir, sta Deni Kožul in Peter Hribar slavila s 3:2 (-7, 7, -1, 5, 5). Na glavnem turnirju bosta v prvem krogu v četrtek, ob 14.10, njuna nasprotnika Tajvanca Kao Cheng-Jui ter Chuang Chih-Yuan. Na glavnem turnirju dvojic bo igral tudi Darko Jorgić, ki bo s Hrvatom Tomislavom Pucarjem ob 19.10, igral proti Singapurcema Izaacu Queku ter Koenu Pangu.

»Držala sva se dobre taktike. Bolj nama je ugajala, ko sem bil sam na sprejemu Kubika. Na koncu sva res dobivala tudi na najino slabšo kombinacijo. Predvsem pa, da sva zdržala mentalno, je za naju močno pomembno. Nekaj zaključnih točk je bilo res dobrih,« je po zmagi dejal Kožul, Novomeščan Hribar pa je dodal: »Veselim se, da sva se uspela držati vseh dogovorov. Precej sem nihal na začetku dvoboja, ko pa sva se ujela, je bilo res super. Za naju je tudi pomembno, da odigrava skupaj čim več dvobojev, saj naju nastop v dvojicah čaka tudi na olimpijskem turnirju v Parizu.«

 

Težjo pot do glavnega turnirja, kamor sta že uvrščeni Ana Tofant in Sara Tokić, ki ju v prvem krogu v četrtek, ob 20.10, čakata Tajki Wanwisa Aueawiriyayothin in Jinnipa Sawettabut, sta imeli Katarina Stražar in Lea Paulin. V prvem krogu kvalifikacij sta v slovenskem obračunu premagali Laro Opeka in Tjašo Novak, v drugem krogu pa bili s 3:1 (5, -9, 6, 12) boljši od Švedinj Filippe Bergand in Christine Kallberg. V prvem krogu glavnega turnirja bosta igrali v četrtek, ob 15.55, igrali proti romunsko-španski dvojici Adina Diaconu/Maria Xiao.

V četrtek se bo začel glavni turnir tudi v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah. Prvi slovenski adut, Darko Jorgić, bo v prvem krogu prosta, v drugem pa bo v petek igral z boljšim iz dvoboja med Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom in Hrvatom Franetom Kojićem, ki se je prebil iz kvalifikacij. Denija Kožula v četrtek, ob 20. uri, v prvem krogu čaka Južnokorejec Sang Su Lee, če zmaga, pa v drugem Nemec Timo Boll, ki se v Ljubljani poslavlja od turnirjev, medtem ko se bo Peter Hribar, ob 20.55, pomeril s Portugalcem Joaom Geraldom.

V ženski konkurenci bodo v posamični konkurenci štiri slovenske igralke. Prva bo za mizo stopila Sara Tokić, ki se bo, ob 14.10, pomerila z Madžarko Georghino Pota, Lara Opeka se bo, ob 14.40, merila s Tajko Suthasini Sawettabut, Ana Tofant, ob 16.30, s Slovakinjo Barboro Balazovo, Lea Paulin pa ob 19.45, z legendarno, 60-letno Luksemburžanko Xia Lian Ni.

V mešanih dvojicah, ob 13. uri, Aljaža Godca in Ano Tofant čakata Španca Alvaro Robles in Maria Xiao, Petra Hribarja in Saro Tokić pa, ob 18. uri, Romuna Eduard Ionescu in Elizabeta Samara.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh