Indijec Achanta zaustavil Kožula

Na turnirju WTT Smash Singapore 2024 je v tretjem krogu kvalifikacij slovenskega reprezentanta Denija Kožula zaustavil Sharath Kamal Achanta. Indijec je zmagal s 3:1 (8, -11, 9, 6) in se tako uvrstil v glavni žreb turnirja z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev. V ponedeljek na njem nastopil Darko Jorgić, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo Poljak Maciej Kubik.

Izkušeni, 41-letni Achanta, 87. na svetovni lestvici, je v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir v uvodnem nizu do odločilne prednosti prišel po Kožulovem izenačenju na peti točki, ko mu je pobegnil na 9:5. Petnajst let mlajši Logatčan, ki je na svetovni lestvici na 145. mestu, se mu je še približal na točko zaostanka, kaj več pa mu v tem nizu ni uspelo. Zato pa je bil v drugem do sedme točke ves čas v prednosti, nato pa je Indijec prvi prišel do zaključne žogice za vodstvo z 2:0 v nizu. Kožul je bil dovolj zbran, da jo je ubranil, nato pa je sam izkoristil svojo prvo.

V tretjem nizu je Kožul vodil s 5:2 in tudi še s 7:5, po izenačenju Achanta na sedmi točki pa je bila pobuda na strani izkušenega Indijca, ki je izkoristil svojo drugo žogico. Žal je v četrtem nizu Kožulu popustila zbranost, kar je Achanta izkoristil in prišel do končne zmage, s tem pa tudi do uvrstitve v glavni turnir.

Če bo Jorgić, ki je na svetovni lestvici na 15. mestu, v prvem krogu ugnal Kubika (129.), ki se je v glavni žreb prav tako uvrstil iz kvalifikacij, se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med Čilencem Nicolasom Burgosom (51.) in Achanto. Na turnirju sicer nastopajo vsi najboljši svetovni igralci namiznega tenisa.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh