IN MEMORIAM: Janez Muzik (1944-2023)

Pred več kot 35 leti si se odločil, da svoje bogato znanje namiznoteniških pravil in predpisov potrdiš na izpitu za mednarodnega sodnika, ki si ga uspešno opravil in se pridružil maloštevilnim mednarodnim sodnikom v Sloveniji. Svoje znanje si nato širil tako na seminarjih, predvsem pa na tekmovanjih.

Čeprav si bil vedno bolj umirjen, si za sodniško mizico veljal za zelo korektnega sodnika, ki je upošteval uravnoteženje. Predvsem nikoli nisi bil strog z najmlajšimi, ampak si jim po tekmi razložil, kaj delajo narobe, še posebno, ko so se pravila in predpisi spreminjali skoraj vsako leto. Prav zanimiv je bil tvoj slog sojenja, saj se nikoli nisi hotel izpostavljati. Vedno je bilo tvoje sojenje korektno in predvsem namenjeno izobraževanju tako igralcev kot tudi trenerjev. Zanimivi so bili tvoji pogovori po tekmah, ko si razlagal, na kaj morajo biti igralci in trenerji še posebej pozorni. Vse to so upoštevali tudi v sodniški komisiji, ki te je delegirala tako na evropska kot svetovna prvenstva. Predvsem pa si se vedno rad odzval vabilu za vsa velika mednarodna tekmovanja v Sloveniji, ki jih je bilo zares veliko. Tudi na zadnji WTT Youth Contender na Otočcu konec avgusta in v začetku septembra, ko si še sodeloval, čeprav že nekoliko bolan.

Poleg ljubezni do namiznega tenisa se je delo kot sodnika v veliki meri prepletalo tudi z igranjem, kjer si med rekreativnimi igralci v svoji kategoriji vedno dosegal izvrstne rezultate. Ne smemo pa pozabiti na še eno strast, zbirateljstvo, saj si zbiral vse mogoče stvari, posebno bogata pa je tvoja zbirka kovancev in lahko le upamo, da bo nekdo v družini to nadaljeval.

Ob vseh obveznostih nikoli nisi pozabil na družino, ki ti je pomenila zelo veliko. Vedno si govoril z izbranimi besedami o vseh in lahko so ponosni, da so imeli tako skrbnega moža, očeta in dedka.

Res je, da se danes poslavljamo od tebe, a v naših srcih boš ostal za vedno.

V četrtek, 12. oktobra 2023, se bomo ob 15. uri zadnjič poslovili od gospoda Janeza MUZIKA. Žara bo na dan pogreba od 12. ure dalje v poslovilni vežici na pokopališču v Križah.

Dragi Janez, počivaj v miru!

Matija v imenu vseh sodnikov

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh