In memoriam Igor Ciglarič (1954 – 2021)

V 67. letu starosti je umrl Igor Ciglarič. Igor je bil že v otroštvu aktiven na različnih področjih, preizkušal se je v vlogah tabornika, nogometaša in celo nordijskega skakalca. Najbolj pa ga je prevzel namizni tenis. Z njim se je začel intenzivneje ukvarjati leta 1963, ko je kot devetletni deček pod budnimi očmi trenerjev Miča Sartorija in Vlada Puca zavzeto treniral v takratnem Didel domu na Griču.

Vse do odhoda na služenje vojaškega roka je tekmoval na okrajnih, republiških in takratnih jugoslovanskih prvenstvih, ekipno in posamezno. Osvojil je več naslovov v kategorijah pionirji, mladinci in člani. Spadal je med osem najboljših igralcev v Republiki Sloveniji in nastopil tudi na jugoslovanskih turnirjih. Postal je vrhunski igralec in njegovi nastopi so ga uvrščali med 16, najboljših igralcev bivše Jugoslavije.

Ves ta čas je aktivno sodeloval tudi pri razvoju kluba. Kasneje je Igor prevzel vlogo trenerja in tehničnega vodje kluba. Treniral, vodil in vzgajal je več kot 500 igralcev iz Logatca, ki so najprej osvajali naslove na Notranjskem pokalu, nato pa naslove državnih prvakov ter nenazadnje celo posegli po visokih mestih na mednarodnih prvenstvih. S srcem in dušo se je posvečal mladim namiznoteniškim igralcem in ustvaril več državnih reprezentantov.

Z njegovo vnemo in zavzetostjo se je leta 1990 obnovila dvorana na Griču, kjer so imeli igralci končno dobre pogoje za delo. Bil je organizator največjih namiznoteniških tekmovanj v Republiki Sloveniji, leta 1993 je sodeloval tudi pri organizaciji Evropskega mladinskega prvenstva v Ljubljani. Bil je licenciran trener, sodnik in delegat na namiznoteniških tekmovanjih in ligaških tekmah. Deloval je v organih Športne zveze Logatec ter v organih Namiznoteniške zveze Slovenije. Je nosilec priznanja Mednarodnega olimpijskega komiteja za volonterske delavce v športu ter zlate plakete za najbolj kakovostne treninge v Sloveniji, ki je na ogled njegovih treningov v Logatec pripeljala športnike iz vse Slovenije. Na njegovih metodah so se učili športniki iz vseh panog in po njih so se zgledovali številni trenerji.

Leta 1999 je Igor v vlogi trenerja pripeljal člansko moško ekipo v 2. Slovensko namiznoteniško ligo. To je bil, žal, njegov zadnji uspeh. Usoda je hotela, da je kmalu zatem utrpel hudo prometno nesrečo, s katero se je njegova kariera končala. Posledice nesreče so ga za vedno prikovale na posteljo.

Za njim je v NTK Logatec nastala velika praznina, največja pa zeva v srcih njegovih najbližjih in njegovih varovancev, ki jih je s trdo roko, a z veliko vztrajnosti in ljubezni vzgojil v odlične športnike ter dobre in uspešne ljudi.

Igor hvala za vse kar si naredil za nas in naj ti bo zemlja lahka!

Ntk Logatec

Predsednik Matjaž Rus

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh