Harimoto vrnil Jorgiću za poraz v Tokiu

V četrtfinalu turnirja WTT Champions v Macau je Darko Jorgić moral priznati premoč Japoncu Tomokazu Harimotu, ki je zmagal s 3:1 (8, -9, 5, 7). Na turnirju Bangkoku, ki se bo začel v nedeljo, Jorgić ne bo nastopil, pač pa bo začel priprave na svetovno prvenstvo v Durbanu, ki se bo začelo 20. maja.

Na turnirju v Xinxiangu sta tako Jorgić kot Harimoto tekmovanje končala v drugem krogu, v Macau sta se oba prebila v četrtfinale. Štiriindvajsetletni Hrastničan po zmagah nad Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom in petim igralcem sveta, Kitajcem Liang Jingkunom, Harimoto pa je bil boljši od Kitajca Lin Shidonga iz Južnokorejca Wong Chun Tinga.

Dvoboj dveh igralcev, ki sta se med sabo pomerila v drugem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu, s 4:3 ga je dobil Jorgić, je bolje začel 19-letni Japonec, ki je prvi prišel do dveh točk prednosti (5:3), vodil pa je tudi še s 7:5. S tremi zaporednimi točkami je Jorgić prišel do minimalne prednosti, toda ob boljšem servisu se je vodstva z 1:0 v nizih veselil Harimoto, ki je tudi v drugem nizu povedel že s 5:1. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec se ni predal in na šesti točki je že izenačil izid, nato pa povedel s 7:6. Do konca niza vodstva ni več izpustil iz rok, izkoristil pa je drugo zaključno žogico.

Razpoloženi Harimoto, ki je Jorgiću največ težav povzročal s servisi, je boljšo dnevno formo unovčil v tretjem in četrtem nizu. V tretjem je povedel s 6:2 in ga brez večjih težav tudi osvojil, v četrtem pa je Jorgić po zaostanku treh točk (1:4), vzel minuto odmora in po njej izenačil na 4:4. Do šeste točke je še držal korak s Harimotom, ki je v končnici prišel do zaslužene zmage.

»Imel sem svoje priložnosti, da bi še drugič premagal Harimota, predvsem v prvem nizu, ko bi lahko povedel z 1:0. Ampak dejstvo je, da je Harimoto res igral dobro, ves čas je bil agresiven tako z bekendom kot forhendom, odlično mi je vračal servise, ni mi puščal udarcev in na koncu zasluženo zmagal. Morda sem delal tudi preveč prvih napak, saj nisem našel pravih rešitev glede njegovega servisa, saj jih je izvajal drugače kot na olimpijskih igrah,« je o vzrokih za poraz proti tretjemu igralcu svetovne lestvice dejal Jorgić, ki je trenutno na njen trinajsti.

»Ne glede na poraz je uvrstitev v četrtfinale lep uspeh. Premagal sem petega igralca sveta, kar je lep uspeh in lepa popotnica za naprej. Bangkok sem odpovedal, saj bo že čez mesec dni svetovno prvenstvo v Durbanu, ki je vendarle najpomembnejši cilj v letošnji sezoni. Če bi igral še v Bangkoku, bi res bilo malo preveč tekem. Mislim, da je vseeno bolje, da se malo odpočijem, regeneriram in se pripravim na svetovno prvenstvo,« pa je svoje kratkoročne načrte razkril Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh