Godec v Havirovu do tretjega kroga

Na turnirju WTT Youth Contender v češkem Havirovu se je Aljaž Godec v konkurenci do 19 let prebil do tretjega kroga. V glavnem žrebu sta igrala tudi Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik, ki sta bila uspešna tudi v kategoriji do 17 let, pri dekletih je v glavnem žrebu v kategoriji do 17 in 19 let igrala Enya Moltara, v kategoriji do 15 let pa Lana Slatinšek.

Aktualni slovenski mladinski državni prvak, Aljaž Godec, je v svoji kvalifikacijski skupini dobil oba dvoboja, v prvem krogu glavnega turnirja pa je bil boljši od Litovca Rokasa Kisieliusa s 3:0 (8, 2, 9). V drugem krogu je v razburljivem dvoboju ugnal domačina Martina Sipa s 3:2 (8, -9, 7, -8, 13), v tretjem pa ga je zaustavil poznejši finalist, Kitajec Chen Wang s 3:0 (8, 3, 4).

V kvalifikacijah sta bila uspešna tudi Brin Vovk Petrovski, slovenski mladinski podprvak, ki je v kvalifikacijski skupini zmagal in izgubil v prvem krogu pa je izgubil proti Adamu Klajberju iz Slovaške z 2:3 (-8, 9, -9, 5, -10). Prav tako se je z zmago in porazom v glavni žreb prebil tudi Miha Podobnik, ki je v prvem krogu moral priznati premoč Švicarja Maura Scharrerja s 3:0 (8, 6, 7) Švicar Mauro Scharrer.

Vovk Petrovski in Podobnik sta bila v svojih kvalifikacijskih skupinah uspešna tudi v kategoriji do 17 let. V glavnem žrebu je imel več uspeha Podobnik, ki je v prvem krogu premagal Šveda Williama Bergenblocka s 3:2 (8, -1, -9, 6, 5), v drugem pa je izgubil proti Romunu Iulianu Chiriti z 0:3 (-6, -7, -4), ki je prišel do polfinala. Za Vovka Petrovskega je bil v prvem krogu z 1:3 (-9, 8, -7, -8) usoden Francoz Adrien Coton.

V konkurenci do 19 let je bila edina slovenska predstavnica Enya Moltara, ki je bila uspešna v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja pa jo je premagala domačinka Helena Sommerova s 3:1 (9, -11, 6, 7). Moltara je v glavnem žrebu igrala tudi v kategoriji do 17 let, kjer je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila s 3:0 (5, 4, 3) boljša od nje Japonka Misuzu Takeya, ki je v nadaljevanju turnirja izpadla šele v polfinalu. Brez glavnega turnirja je v kategoriji do 17 let ostala Lana Slatinšek, ki pa se je zato med 32 najboljših prebila v kategoriji do 15 let. Mlada Novomeščanka je s tekmovanjem končala v prvem krogu, s 3:0 (8, 3, 2) jo je premagala domačinka Veronika Polakova.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh