Gerasimenko v Macau nemočen proti Jorgiću

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, je v prvem krogu turnirja WTT Champions v Macau premagal Kazahstanca Kirila Gerasimenka s 3:0 (4, 9, 7). V drugem krogu bo njegov nasprotnik boljši iz dvoboja med Kitajcem Liang Jingkunom in Portugalcem Marcosom Freitasom.

V Xinxiangu se je Jorgić od nadaljnjega tekmovanja poslovil v drugem krogu, ko ga je premagal drugi igralec sveta, Kitajec Wang Chuqin, ki pa je v četrtfinalu naletel na rojaka Liang Jingkuna. S 3:0 je slavil Liang, ki je praznih rok ostal šele v finalu proti trenutno prvemu igralcu sveta, Fan Zhendonga. 26-letni Liang, sedmi igralec sveta, bo najverjetneje Jorgićev nasprotnik v drugem krogu.

»Brez Kitajcev očitno ne gre, je pa res, da Jingkuna še čaka dvoboj s Freitasom, ampak tudi če se bom pomeril z njim, bom še v dvoboj pozitivno in motivirano. Do zdaj sva enkrat že igrala, in sicer pred štirimi leti, ko sem dvoboj dobil. Preprosto bom šel vanj s pozitivno mislijo, nimam česa izgubiti, lahko le napredujem in vsekakor bom dal svoj maksimum,« je o morebitnem nasprotniku v drugem krogu dejal Jorgić, ki je v dobri formi. Proti Gerasimenku (51.), ki je predlani v finalu v Laškem na odprtem prvenstvu Slovenije v finalu izgubil proti Kitajcu Wang Yidiju, je imel nekaj težav le v drugem nizu, ko je bil izid še 8:8. Z dvema zaporednima točkama je Jorgić prišel do dveh zaključnih žogic, izkoristil je drugo. V prvem nizu je po 4:4 Jorgić dosegel sedem zaporednih točk, v tretjem pa je bilo edino izenačenje pri 1:1.

»Zadovoljen sem s svojo igro, občutek in forma sta dobra in iskreno upam, da forma ostane do naslednjega dvoboja in da v ključnih trenutkih še bolj dvignem raven svoje igre,« je še dodal 24-letni Hrastničan.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh