Franziska po Ma Longu premagal še Jorgića

Darko Jorgić, najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno osmi na svetovni lestvici ITTF, je imel lepo priložnost, da se na turnirju WTT Champions European Summer Series 2022 v Budimpešti uvrsti v polfinale. S 3:0 (10, 6, 10) ga je zaustavil Nemec Patrick Franziska, sicer njegov klubski soigralec v ekipi Saarbrücken, ki je v osmini finala premagal tudi olimpijskega prvaka, Kitajca Ma Longa.

Po zmagi nad Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom si je 23-letni Hrastničan včeraj zvečer lahko v miru pogledal dvoboj med Patrickom Franzisko in Ma Longom. Na veliko presenečenje ga je s 3:2 (7, -7, 6, -4, 10) dobil Franziska, kar je, vsaj na papirju, nekoliko povečalo možnosti Jorgiću, da se uvrsti v polfinale turnirja, na katerem, z izjemo prvega igralca sveta, Kitajca Fan Zhendonga, igrajo vsi najboljši igralci sveta.

Toda že v preteklosti je bil Franziska, trenutno 14. igralca svetovne lestvice, neugoden nasprotnik za Jorgića, ki je na najnovejši napredoval za eno mesto in je sedmi. V prvem nizu je varovanec Andreje Ojsteršek Urh vodil že z 10:7, vendar je s štirimi zaporednimi točkami Nemec prišel do svoje prve zaključne žogice, na koncu pa je slavil s 14:12. Še pod vtisom poraza v uvodnem nizu je bil Jorgić v drugem ves čas v podrejenem položaju, v tretjem pa je Franziska še vodil s 7:6, toda Hrastničan je še enkrat prišel do treh zaključnih žogic. Žal se je spet ponovila zgodba iz uvodnega niza, le s to razliko, da je Nemec s petimi zaporednimi točkami prišel do zaslužene zmage.

»Po mojem vodstvu v prvem nizu je Patrick začel igrati bolj agresivno, sam pa sem preveč čakal na njegovo napako, da bi prišel do zmage. Dejstvo je, da se z njim zelo dobro poznava, oba veva najine dobre in slabe strani, zato je bila tekma zelo taktična in ne preveč lepa. Na koncu je bil boljši on in želim mu veliko uspeha v nadaljevanju turnirja,« je po porazu dejal Jorgić, ki bo svoj naslednji nastop imel na evropskem prvenstvu v Münchnu. Na sporedu bo od 13. do 21. avgusta, Jorgić pa bo drugo postavljeni nosilec. Pred njim bo le Šved Truls Moregaard.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh