Felix Lebrun zaustavil Jorgića

Najboljšemu slovenskemu namiznoteniškemu igralcu se ni izpolnila velika želja, da bi zaigral v finalu domačega turnirja najvišje ravni, Star Contender v Ljubljani. Njegova pot se je končala že v osmini finala, potem ko ga je s 3:0 (12, 7, 7) premagal še ne 17-letni Francoz Felix Lebrun.

Že ko je pred dvema letoma s svojim starejšim bratom Alexsisom, zaigral na turnirju v Laškem, je bilo moč na vsakem koraku slišati, da gre za igralca prihodnosti. Felix Lebrun iz Montpelliera pa je v dveh letih napravil še dodaten napredek in tudi kitajski strokovnjaki ga imajo zdaj za najboljšega mladega igralca na svetu. Postavljajo ga tudi pred svoje najboljše igralce v njegovi starostni kategoriji. Felix bo v tem letu dopolnil 17 let in je že 17. na svetovni lestvici. Vse pa kaže, da bo, še preden dopolni polnoletnost prvi loparček, Stare celine, kjer je zdaj Darko Jorgić.

Hrastničan v dvoboju osmine finala z izjemo prvega niza ni imel prav nobene možnosti za preboj med osmerico najboljših. Izenačen uvod je bil enkrat na eni in drugič na drugi strani. Jorgić je pri 9:8 imel možnost, da doseže deseto točko, vendar je ni. Še enkrat je potem imel možnost, da niz odloči v svojo korist in tudi to mu ni uspelo. Že uvod je tako pripadel povsem neobremenjenemu Francozu, ki ima morda v sebi celo to, da postane naslednji svetovni prvak s Stare celine.

V drugem in tretjem nizu, ki sta se končala na sedem, je Lebrun ves čas vedel, kaj počne. Bučno navijanje in spodbuda s tribun v prid domačemu matadorju ga nista prav motila, kar je izpostavil tudi po koncu tekme. Enostavno ga je kot vedno zanimalo le dogajanje na mizi. Imeti to sposobnost pri teh letih pa je lahko le velika prednost pred nasprotniki.

»Preveč spoštljivo sem šel v prvi niz, kot da bi se bal njegovih odličnih udarcev. Že pred dvobojem sem dejal, da bo pomembno, kdo bo močnejši v glavi in moram čestitati Felixu, da je bil boljši. Ko sem izgubil svojo igro, ki jo prav veliko niti ni bilo, je bilo samo še vprašanje, kdaj bo konec. Andreja me je ob minuti odmora želela vrniti v igro in mi rekla da naj se povsem umirim, ampak tokrat je bil nasprotnik enostavno boljši. V zadnjih dveh mesecih mu res uspeva vse in ne smemo mimo tega velikega napredka, ki ga je napravil v teh zadnjih dveh letih, ko smo ga spremljali v Laškem,« pa je po dvoboju povedal Darko Jorgić. Hrastničan sezone še ni končal, saj ga v nedeljo v Dortmundu čaka še finale nemškega prvenstva z večnimi tekmeci iz Düsseldorfa.

Med moškimi so v četrtfinalu ostali štirje nosilci. Poslovil se je tudi Kitajec Ma Long. Pri ženskah je še vedno zraven šest nosilk. Razmerje med igralci iz Azije in ostalim svetom pa je pri moških polovično, pri ženskah pa je prevlada Azijk znova več kot očitna.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh