EP v Varaždinu: Zaključni boji za ekipe, začetek za dvojice in posameznike

Na mladinskem evropskem prvenstvu v Varaždinu gre h koncu ekipni del tekmovanja. Slovenke mladinke se bodo po zmagi na Bolgarijo s 3:1 v sredo v večernih urah pomerile z Luksemburgom za končno 25. mesto. Po zmagi nad Latvijo s 3:0 in porazu s Turčijo z 1:3 bodo slovenski mladinci v sredo, prav tako v večernih urah, igral proti Irski za 27. mesto. V sredo se začenjajo tudi boji v posamični konkurenci in v dvojicah, Lea Paulin je kot edina slovenska predstavnica že uvrščena v glavni žreb tekmovanja.

V prvih ekipnih tekmah je bila Lea Paulin zagotovo ena od dolžnic v slovenski izbrani vrsti, toda v zadnjih tekmah je njena igra vse boljša. To je potrdila tudi z dvema zmagama na tekmi z Bolgarijo, v drugi je resda šele po hudem boju s 3:2 strla odpor Ivete Ilieve, ki je pred tem premagala Polono Horvat. Eno zmago je dodala še Tjaša Novak, ki prav tako še lovi svojo formo, po zmagi nad Bolgarkami pa se bodo izbranke Vesne Ojsteršek v sredo srečale z Luksemburžankami. Za prvo mesto se bosta pomerili reprezentanci Rusije in Romunije, s katero so Slovenke igrale v predtekmovalni skupini, v tekmi za tretje mesto pa Francije in Turčije.

Nekoliko bolj naporen dan so imeli izbrani Darijana Vizjaka, ki so v dopoldanskem delu programa brez večjih težav premagali Latvijo. Vsi trije igralci, Žiga Žigon, Aljaž Godec in Mitja Omerzel so svoje nasprotnike premagali s 3:1. Omerzel je z dobro igro nadaljevala tudi popoldne, ko je bil edini, ki je proti Turkom prišel do zmage, medtem ko sta Žigon, dvakrat, in Godec ostala praznih rok. Njihov nasprotnik v boju za 27. mesto bo Irska. V finalu se bosta pomerili reprezentanci Francije in Poljske, v tekmi za tretje mesto pa Španije in Romunije.

Lea Paulin že v glavnem žrebu

V sredo se bo evropsko prvenstvo začelo tudi v posamični konkurenci in v igri dvojic. Edina v slovenski reprezentanci, ki bo lahko počivala, bo Paulinova, ki je že uvrščena v glavni žreb. Tjaša Novak bo v drugi kvalifikacijski skupini igrala proti Belorusinji Uljani Alhouskaji in Danki Mille Lyngsoe Stofregen, nasprotnici Nuše Kadiš v skupini 19 bosta Ramona Maarit Betz iz Finske in Hannah Hovden iz Norveške, medtem ko bo Polona Horvat v skupini 26 igrala proti Leonie Berger iz Nemčije, Estonki Vitalii Reinol in Avstrijski Juliani Sarofem.

V boj tudi štirje Slovenci

V kvalifikacijah bodo igrali tudi vsi štirje slovenski mladinci. Mitjo Omerzela v skupini 5 čakata Slovak Kamil Stoch in Danec Matias Larsen, Mihaela Kocjančiča v skupini 18 Francoz Thibault Poret in Grk Alexandros Madesis, medtem ko bosta Ravenčana Žiga Žigon in Aljaž Godec igrala v skupini 24 oziroma 40. Žigon se bo pomeril z Norvežanom Fredrikom Buringrud-Langnom ter Markom Simunićem iz BiH, aktualni mladinski državni prvak Godec pa s Hudom Torngrenom iz Švedske, Lorenzem Piergiovannijem iz San Marina ter Islandcem Bjorgvinom Olafsonom.

Začetek bojev tudi v igri dvojic

V že tako natrpanem programu bodo na sporedu tudi tekme v dvojicah. Za čim višjo uvrstitev se bosta med mladinkami potegovali dvojici Paulin in Novak ter Kadiš in Horvat, med mladinci pa Žigon in Godec ter Omerzel in Kocjančič. Med mešanimi dvojicami bodo igrali Omerzel in Kadiševa, Godec in Novakova, Kocjančič in Horvatova ter Žigon in Paulinova.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh