EP v Varaždinu: Uspešen dan za slovenske predstavnike

Četrti dan mladinskega evropskega prvenstva je ob večernih bojih za končno uvrstitev v ekipnem delu tekmovanja prinesel tudi začetek dvobojev v posamični konkurenci in v igri dvojic. Slovenski reprezentanci je prinesel nekaj dobrih nastopov, saj so ob Lei Paulin, ki je bila edina neposredno uvrščena v glavno tekmovanje, iz kvalifikacij nanj uvrstili še Tjaša Novak, Aljaž Godec, Žiga Žigon in Mitja Omerzel. V drugem krogu bodo med dvojicami igrali Paulinova in Novakova, Kadiševa in Horvatova, Žigon in Godec ter Omerzel in Kocjančič, v mešanih dvojicah pa tudi Godec in Novakova.

Novakova na glavni turnir kot drugouvrščena

Za Tjašo Novak se kvalifikacije v skupini 2 niso začeli najbolj obetavno, saj je po izenačeni igri morala priznati premoč Belorusinji Uljani Alhouksaji, ki je zmagala s 3:2, v odločilnem petem nizu s 13:11. Vendar se je Ljubljančanka po porazu hitro zbrala in se po zmagi nad Danko Millo Stoffregen s 3:0 kot drugouvrščena v skupini uvrstila v glavni žreb, kjer bo igrala proti Madžarki Anni Volentics.

Brez glavnega turnirja sta ostali Ravenčanki Nuša Kadiš in Polona Horvat. V skupini 19 sta bili od Kadiševe boljši Finka Maarit Betz s 3:0 in Norvežanka Hannah Hovden s 3:1, ki je dva od treh nizov dobila na razliko. Zelo blizu uvrstitvi na glavni turnir je bila Horvatova, ki je z Nemko Leonie Berger izgubila z 0:3, nato je bila s 3:2 boljša od Avstrijke Juliane Sarofem, v odločilni tekmi za napredovanje pa je z 2:3 izgubila proti Estonki Vitalii Reinol. Horvatova je v skupini 26 osvojila tretje mesto. Premagala je Juliano Sarofem iz Avstrije s 3:2, izgubila pa z Nemko Leonie Berger z 0:3 in v odločilni tekmi za napredovanje proti Estonki Vitalii Reinol z 2:3.

Lea Paulin, ki je bila na glavni turnir uvrščena neposredno, bo v prvem krogu prosta.

Godec, Žigon in Omerzel uspešni v kvalifikacijah

Aktualni slovenski državni prvak Aljaž Godec in podprvak Žiga Žigon sta se na glavni turnir uvrstila brez poraza. Zelo prepričljiv je bil predvsem Godec, ki je vse tri svoje dvoboje v skupini 40 dobil s 3:0. Po vrsti je premagal Lorena Piergiovannija iz San Marina, Šveda Huga Torngrena in Islanda Björvina Olafssona. V četrtek bo v prvem krogu igral s Srbom Jovanom Jockovim, ki ga je premagal v ekipnem delu tekmovanja. Nekaj težje delo je imel Žigon v skupini 24, saj je po zmagi nad Markom Simunovićem iz BiH s 3:0 v drugi tekmi Norvežana Frederika Buringrud-Langna premagal s 3:2. V prvem krogu bo njegov nasprotnik Bolgar Dimitri Stefanov.

Z drugim mestom v skupini 5 se je do glavnega turnirja prebil tudi Mitja Omerzel, ki je premagal Danca Matiasa Larsena s 3:0 in izgubil proti Slovaku Kamilu Pachu z 2:3, čeprav je dobil uvodna dva niza. V prvem krogu bo igral proti Belorusu Georgiju Kunacu. Od nadaljnjega tekmovanja se je po dveh porazih v skupini 18 poslovil Mihael Kocjančič. Boljša od njega sta bila Francoz Thiabault Poret s 3:0 in Grk Alexandros Madesis s 3:2.

V dvojicah vsi do drugega kroga

V igri dvojic sta Paulinova in Novakova šele po hudem boju s 3:2 ugnali Estonko Vitalio Reinol iz Estonije in Latvijko Sabini Musajevo, v drugem krogu pa bosta igrali proti Jamili Laurenti iz Italije in Darji Kisel iz Belorusije. Več sreče pri žrebu sta imeli Kadiševa in Horvatova, ki sta bili v prvem krogu prosti, njuni nasprotnici v drugem krogu pa bosta Grkinji Chrysa Fotiadou in Maria Dimitriou.

Žigon in Godec sta v prvem krogu s 3:1 premagala Grka Iakovosa Aivatidisa in Kimonasa Mitkasa, medtem ko sta bila Omerzel in Kocjančič s 3:1 boljša od Stylianosa Georgioua in Cristosa Chrysostomoua s Cipra. V drugem krogu bosta slovenska mladinska državna prvaka igrala proti prvima nosilcema, Nemcema Kayu Stumperju in Danielu Rindererju, Omerzel in Kocjančič pa bosta igrala proti Turkoma Ekinu Topraku in Hakanu Isiku.

V mešanih dvojicah ostala le še Žigon in Novakova

V mešanih dvojicah sta v predkrogu Omerzel in Kadiševa s 3:2 premagala dvojico iz BiH, Mark Simunovića in Emo Lovrić, v prvem krogu pa sta bila boljša od njiju Ukrajinca Mikita Zavada in Alina Vidručenko. Praznih rok sta v prvem krogu ostala tudi Kocjančič in Horvatova, ki sta ju premagala Nizozemca Barry Berben in Karlijn Van Lierop s 3:0, pred tem pa sta bila v predkrogu s 3:0 boljša od Andrea Morrija iz San Marina in Makedonke Sofije Hasanu. Smolo pri žrebu sta imela Žigon in Paulinova, ki sta v prvem krogu z 2:3 izgubila proti Romunoma Andrei Tomici in Oani Struna. Neposredno sta bila v prvi krog uvrščena tudi Godec in Novakova, ki sta s 3:2 premagala Grka Alexandrosa Madesisa in Chrysi Fotiadou. V drugem krogu bosta njuna nasprotnika Portugalca Goncalu Gomesu in Ines Matos.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh