EP v Varaždinu: Paulinova s Turkinjo Yilmazovo za osmino finala

Na mladinskem evropskem prvenstvu v Varaždinu je peti dan »preživela« le Lea Paulin, ki bo kot edina v petek igrala v tretjem krogu posamičnega turnirja. Do tretjega kroga je prišla tudi dvojica Nuša Kadiš in Polona Horvat, v drugem pa je bilo konec tekmovanja za Tjašo Novak in Žigo Žigona v posamični konkurenci ter za mešano dvojico Žiga Žigon in Tjaša Novak. Vsi drugi so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v prvem krogu.

Izolčanka Lea Paulin je bila kot edina slovenska predstavnica že neposredno uvrščena na glavni turnir, v prvem krogu pa je bila prosta. V drugem je bila s 4:2 boljša od Poljakinje Zuzanne Wielgosove, tako da bo v tretjem krogu, v petek ob 12. uri, igrala s Turkinjo Ozge Yilmaz. »Lea igra iz tekme v tekmo bolje, tako da je proti Yilmazovi, ki bo sicer v vlogi favoritinje, ne bi ravno odpisala. Če bo igrala kot zna, se lahko uvrsti v osmino finala,« meni Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske mladinske reprezentance.

Bližje, kot bi lahko sodili po končnem izidu v drugem krogu proti Hrvatici Hani Arapović, je bila tretjemu krogu tudi Tjaša Novak. Hrvatica je resda zmagala s 4:0, toda kar trije nizi so se končali na razliko, ki bi se ob nekoliko večji zbranosti Novakove v končnici, lahko končali tudi drugače. V prvem krogu je članica Kajuh Slovana premagala Madžarko Anno Volentics s 4:1, v kvalifikacijah pa sta obstali Nuša Kadiš in Polona Horvat. »Škoda za Tjašo, ki je bila na dobri poti, da premaga Arapovićevo, saj je praktično v vseh nizih bila v prednosti, žal pa je bila v končnici premalo zbrana,« pa je Ojsterškova dejala po porazu Novakove.

Kadiševa in Horvatova do tretjega kroga

Nuša Kadiš in Polona Horvat si zaslužita pohvale za prikazano igro v dvojicah. Ravenčanki sta v drugem krogu premagali Grkinji Chrysi Fotiadou in Mario Dimitriou s 3:1, v tretjem pa sta šele po ogorčenem boju morali priznati premoč Arriani Barani in Valentini Roncali z 1:3, s tem, da se je četrti niz končal z izidom 13:11 v korist italijanske dvojice. Drugi krog pa je bil usoden za Paulinovo in Novakovo, ki sta proti Jamili Laurenti iz Italiji in Darji Kisel iz Belorusije izgubili z 0:3.

Žigona zaustavil Portugalec Gomes

Aktualni državni mladinski državni prvak Aljaž Godec ni našel protiorožja za igro Srba Jovana Jockova, ki je bil boljši od njega že v ekipnem delu tekmovanja. Prvi niz je sicer še pripadel Ravenčanu, v nadaljevanju pa je bil Srb boljši in je zmagal s 4:1. V prvem krogu je izgubil tudi Mitja Omerzel, ki ga je s 4:2 premagal Belorus Georgij Kunac. Več uspeha je imel Žiga Žigon, ki je v prvem krogu s 4:1 premagal Bolgara Dimitra Stefanova, v drugem pa je bil boljši od njega Portugalec Goncalu Gomes s 4:2. Mihael Kocjančič se ni uvrstil na glavni turnir.

Prva nosilca premočna za slovenska prvaka

Nemca Kay Stumper in Daniel Rinderer, prva nosilca v igri dvojic, sta bila po pričakovanjih v drugem krogu premočna za slovenska državna prvaka, Žigona in Godca, ki sta dvoboj končala brez osvojenega niza. V prvem krogu sta s tekmovanjem končala tudi Omerzel in Kocjančič, s 3:1 sta bila boljša od njiju Turka Ekin Toprag in Hakan Isik. Praznih rok je v drugem krogu ostala tudi mešana dvojica Žigon in Novak, ki je proti portugalskemu paru Goncalu Gomes in Ines Matos izgubila z 1:3. V četrtem nizu je bilo 13:11 za Portugalca.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh