EP v Varaždinu: Mladinke v repasaž, mladinci drugi v skupini

Na mladinskem evropskem prvenstvu v Varaždinu so bile na sporedu ekipne tekme, ki slovenskima reprezentancama niso prinesle veliko razlogov za dobro voljo. Predvsem to velja za slovenske mladinke, ki so izgubile vse tri tekme v skupini B in bodo v ponedeljek igrale v repasažu za obstanek v prvem kakovostnem razredu. Blizu prvemu mestu v skupini K in s tem repasažu pa so bili slovenski mladinci, a so v odločilni tekmi z 2:3 izgubili proti Nizozemski.

Trije porazi mladih Slovenk

Izbranke Vesne Ojsteršek so v prvem kakovostnem razredu igrale v skupini B. V svoji prvi tekmi so iz rok izpustile lepo priložnost, da bi premagale Belorusinje. Leo Paulin je v prvem dvoboju s 3:1 premagala Darja Kisel, v četrtem nizu je bilo 13:11 za Belorusinjo in čeprav je Tjaša Novak že v naslednjem dvoboju z zmago proti Veri Volkovi izid izenačila, to ni bilo dovolj za slovensko slavje. Darja Vasilenko je s 3:0 premagala Nušo Kadiš, v napetem obračunu pa je Volkova s 3:2 premagala Paulinovo.

V drugi tekmi prvega kroga je Romunija s 3:0 premagala Ukrajino, ki je bila v drugem krogu s 3:1 boljša tudi od Belorusije. Še enkrat pa so praznih rok ostale slovenske mladinke. Paulinova je v prvem dvoboju sicer s 3:1 premagala Jolanto Jevtodij, žal pa nadaljevanje za slovensko vrsto ni bilo več tako uspešno. Novakova je izgubila z Anastazijo Dimitrenko, boljša od Polone Horvat je bila Alina Vidručenko, končni izid pa je po zmagi nad Paulinovo postavila Dimitrenkova.

V zadnji tekmi skupine B so Slovenke izgubile še z Romunkami, ki sodijo med kandidatke za eno od kolajn. Še najbližje častni zmagi je bila Kadiševa, je proti Oani Adeli Struni izgubila z 2:3, medtem ko je Paulinovo odvzela niz Ioani Singeorzanovi, Novakovo pa je s 3:0 premagala Elena Zaharia.

»Z igrami, ki so jih dekleta prikazale prvi dan evropskega prvenstva, ne moremo biti najbolj zadovoljni. Tako proti Belorusiji kot Ukrajini bi lahko iztržili tudi kaj več, vendar prvenstva še ni konec. Zdaj nas čaka repasaž in še vedno imamo možnosti, da tudi na prihodnjem evropskem prvenstvu igramo v prvem kakovostnem razredu,« je po treh porazih svojih izbrank dejala slovenska selektorica Vesna Ojsteršek.

Slovenske mladinke bodo v ponedeljek v repasažu igrale proti Slovaški, ki je osvojila prvo mesto v skupini G. Tekma se bo začela ob 10. uri. V primeru zmage bodo še ostale v igri za najvišja mesta, v primeru poraza jih čakajo tekme od 17. do 32. mesta.

Nizozemci zaustavili slovenske mladince

Na dobri poti, da se uvrstijo v prvi kakovostni razred, so bili izbranci Darijana Vizjaka, ki so v prvi tekmi skupine K brez težav premagali reprezentanco Bosne in Hercegovine. Žiga Žigon, Aljaž Godec in Mitja Omerzel svojim nasprotnikom niso oddali niti niza. Slovenski mladinci so bili zelo prepričljivi tudi proti Malti, spet sta po enkrat zmagala Godec in Žigon, tretjo zmago za končni uspeh pa je tokrat dodal Mihael Kocjančič.

O prvem mestu v skupini in s tem uvrstitvi v repasaž je tako odločala tekma med Slovenijo in Nizozemsko. Za slovensko izbrano vrsto se je začela obetavno, saj je Žigon s 3:1 premagal Kasa Van Oosta. Brez pravih možnosti za zmago proti Gabrieliusu Camari je bil Godec, zato pa je Omerzel po hudem boju s 3:2 ugnal Mila De Boera. Zadnji niz je dobil s 14:12. Žal pa to

ni bilo dovolj za končni uspeh slovenske izbrane vrste, kajti Camara je bil s 3:2 boljši od Žigona, ki je vodil že z 2:1 v nizih, medtem ko Van Oost Godcu ni oddal niti niza. Slovenijo tako čakajo tekme od 17. do 32. mesta.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh