EP v Varaždinu: Brez slovenske zmage

Drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v Varaždinu izbrankam Vesne Ojsteršek ni prinesel veliko uspeha, saj so obe svoji tekmi izgubile. V dopoldanskem repasažu je bila s 3:2 boljša od njih Slovaška, popoldne pa jih je v boju od 17. do 32. mesta s 3:1 premagala še Moldavija. V torek jih čakajo tekme od 25. do 32. mesta. Prav tako se bodo od 25. do 32. mesta borili slovenski mladinci, ki so po hudem boju s Srbijo izgubili z 2:3.

Slovakinje v končnicah nizov boljše

V odločilni tekmi za uvrstitev v osmino finala je svojo nalogo z odliko opravila Lea Paulin, ki je dobila obe svoja dvoboja. V prvem je brez izgubljenega niza premagala Renato Lacenovo, prav tako s 3:0 pa je bila boljša tudi od Adriane Illasove. Zelo blizu zmagi proti Illasovi je bila tudi Tjaša Novak, ki je že vodila z 2:1 v nizih, v četrtem in petem pa je popolnoma popustila, kar je Slovakinja izkoristila in v prvem dvoboju na tekmi svojo reprezentanco popeljala do vodstva. Praznih rok je ostala tudi Nuša Kadiš, ki je proti Eliski Stullerovi izgubila z 1:3, tako da je o napredovanju med 16 najboljših reprezentanc v Evropi odločala tekma med Novakovo in Lacenovo. V izenačenem dvoboju je bila v vseh treh končnicah nizov boljša slovaška igralka, ki je zmagala s 3:0 (10, 8, 10).

Poraz s Slovakinjami je za slovenske mladinke pomenil, da višje od 17. mesta ne morejo več priti. Čeprav so tekmo z Moldavijo začele z zmago Paulinove proti Nataliji Brinzi, je bilo nadaljevanje za slovensko izbrano vrsto precej slabše. Do dveh zmag je za moldavsko reprezentanco prišla Aleksandra Chriacova, ki je bila boljša tako od Novakove kot od Paulinove, eno pa je po zmagi nad Polono Horvat s 3:1 prispevala še Camelia Merenco.

Slovenke bodo v torek ob 16.30 igrale z Bolgarijo.

Jockov usoden za slovenske mladince

Dvoboj s Srbijo, ki bi slovenske mladince v primeru zmage obdržal v boju za končno 17. mesto, se je za izbrance Darijana Vizjaka začel obetavno, saj je Aljaž Godec slavil s 3:2. Zadnja dva niza je dobil z 11:9, toda že v naslednjem je Jovan Jockov, najboljši srbski igralec, po izenačenem uvodnem nizu, v katerem je zmagal z 12:10, brez večjih težav strl odpor Žige Žigona. Novo upanje za slovensko reprezentanco je pomenila še ena minimalna zmaga, tokrat Mitje Omerzela nad Dušanom Vezmarjem, toda nadaljevanje zanjo ni bilo več tako uspešno. Benko je bil s 3:1 boljši od Žigona, v odločilnem petem dvoboju pa je Jockov, prav tako s 3:1 premagal Godca.

V torek bodo slovenski mladinci ob 12.30 igrali z Latvijo.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh