Enyja Moltara v glavnem žrebu kadetskega turnirja na Otočcu

Prvi dan turnirja WTT Youth Star Contender, ki na Otočcu poteka do sobote, slovenski izbrani vrsti ni prinesel želenih rezultatov.  V glavni žreb se je v posamični kadetski konkurenci do 15 let uvrstila le Enya Moltara. Preostalih pet kadetinj in tudi vse tri mladinke so bile, čeprav so se borile po svojih najboljših močeh, prekratke.

Z organizacijo WTT Youth Star Contender na Otočcu je slovenski namizni tenis dobil lepo mednarodno priznanje, saj to pomeni, da lahko tudi v Sloveniji organiziramo namiznoteniške turnirje najvišjega svetovnega kova. Žal pa so v močni konkurenci slovenske kadetinje in mladinke morale priznati, da so bile njihove nasprotnice preprosto boljše. Njihova čast je reševala Enya Moltara, ki je v tretji kvalifikacijski skupini osvojila drugo mesto. V njenem prvem dvoboju jo je sicer s 3:0 premagala Nemka Annett Kaufmann, zato pa je članica Kajuh Slovana s 3:0 premagala Seno Smailji iz Hrvaške, Turkinjo Nihat Nebhan pa s 3:2. V prvem krogu glavnega žreba bo njena nasprotnica Nemka Jele Storz.

»Turnir sem začela zelo negotovo, zato pa sem v popoldanskem delu odigrala veliko bolje. Rešila me je zanesljivost v igri in pri svojih prvih žogah, prav tako so bili servisi veliko boljši,« je po koncu kvalifikacij povedala Moltara.

V prvi kvalifikacijski skupini je Živa Dogar izgubila vse tri svoje dvoboje. Boljše od nje so Hana Goda (Španija) in Maria Vidaković (Hrvaška), obe s 3:0, medtem ko jo je Nora Tanacs (Madžarska) premagala s 3:2, tako da je v svoji skupini osvojila četrto mesto.

Četrta je bila v drugi kvalifikacijski skupini tudi Ema Crnkovič, ki so jo s 3:0 premagale Julija Pugovkina (Rusija) in Anna Hursey (Wales), s 3:1 pa Elise Pujol (Francija). Brez zmage sta turnir končali tudi Neža Pogačar Žun, ki so jo v četrti kvalifikacijski skupini s 3:0 premagale Dominika Wiltschkova (Slovaška), Leana Hochart (Francija) in Josephina Neumann (Nemčija), ter Urša Rozman v šesti kvalifikacijski skupini. Boljše od nje so bile Bianca Mei Rosu (Romunija), Sofija Umanec (Rusija) in Kiara Šegula, ki igra za avstrijsko reprezentanco in se je kot drugouvrščena uvrstila v glavni žreb.

Slabše dopoldanske predstave so bile usodne za aktualno slovensko kadetsko in mladinsko državno prvakinjo Saro Tokić, ki je naprej z 2:3 izgubila proti Romunki Cristini Singeorzan, nato pa z 0:3 še proti odlični Rusinji Anastasiji Ivanovi. V popoldanskem dvoboju je s 3:1 premagala Hrvatico Zrinko Rebić, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje.

Po ena zmaga za Paulinovo in Tokićevo

V mladinski konkurenci v glavnem žrebu ne bo nobene slovenske igralke. V prvi kvalifikacijski skupini je Tokićeva izgubila s Francozinjo Camille Lutz z 0:3, s 3:2 pa je premagala Martine Toftaker iz Norveške. V odločilnem tretjem dvoboju je bila nemočna proti Rusinji Vladi Voronini, ki je zmagala s 3:0. Tudi Lea Paulin bi se z morebitno zmago v svojem tretjem dvoboju proti Nemki Anastasii Bondarevi še uvrstila v glavni žreb, a jo je nasprotnica premagala s 3:1. V prvem krogu je bila s 3:0 boljša od nje Turkinja Ece Harac, v drugem pa je s 3:2 premagala Klaro Hrabicevo iz Češke.

Brez zmage je turnir končala Nuša Kadiš, ki so jo v tretji kvalifikacijski skupini s 3:0 premagali Adriana Illasova (Slovaška) in Isa Cok (Francija), s 3:1 pa Rebecca Muskantor (Švedska).

Konec tudi med dvojicami

Praznih rok so slovenske reprezentantke ostale tudi v igri dvojic. Slovenski kadetski državni prvakinji Sara Tokić in Enya Moltara sta v prvem krogu z 1:3 izgubili proti hrvaški dvojici Zrinka Rebić in Sena Smailji. Z 1:3 sta proti Romunkama Bianci Mei Rosu in Cristini Singeorzan izgubili tudi Ema Crnkovič in Živa Dogar, medtem ko sta Neža Pogačar Žun z 0:3 izgubili proti Nemkama Annett Kaufmann in Dominiki Wiltschkovi.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh