Enya Moltara v Linzu do četrtfinala

Za najboljši slovenski rezultat je na prvem letošnjem turnirju za mlajše kategorije WTT Youth Contender v Linzu za zdaj poskrbela Enya Moltara, ki se je v kategoriji do 17 let prebila do četrtfinala. Na glavnem turnirju so v tej kategoriji igrali še Sara Tokić, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. V kategoriji do 15 let sta na glavnem turnirju igrala tudi Lana Slatinšek in Luka Jokić, v kategoriji do 19 let pa Polona Horvat Moltara, Tokić, Vovk Petrovski in Podobnik.

V kategoriji do 17 let so bile v kvalifikacijah uspešne vse tri slovenske predstavnice. Horvat je v svoji skupini osvojila prvo mesto, Moltara in Tokić pa sta se na glavni turnir uvrstili kot drugouvrščeni. V kvalifikacijah sta bila uspešna tudi Podobnik in Vovk Petrovski, ki sta bila v svoji skupini prvi, medtem ko se je najmlajši, Jokić, poslovil po skupinskem delu tekmovanja.

Na glavnem turnirju se je najbolj izkazala Moltara, ki je v prvem krogu po hudem boju ugnala domačinko Celine Anubis Panholzer, v drugem pa je s 3:1 ugnala Hrvatico Mario Vidaković. Odlično igro je prikazala tudi v osmini finala, ko je s 3:1 premagala še Madžarsko Kendro Molnar, njen pohod pa je v četrtfinalu zaustavila Nemka Lilou Massart, ki je zmagala s 3:2. Nemka je v nadaljevanju turnirja osvojila prvo mesto. Tokić je bila v prvem krogu prosta, v drugem jo je s 3:1 premagala Nemka Melanie Maxi Merk.

V prvem krogu glavnega turnirja sta se poslovila Vovk Petrovski in Podobnik. Za Vovka Petrovskega je bil s 3:2 usoden Romun Robert Istrate, za Podobnika pa s 3:1 še drugi Romun, Rares Cuesdean.

V kategoriji do 15 let sta od slovenskih predstavnikov nastopila le Slatinšek in Jokić, ki sta bila v kvalifikacijah uspešna. Slatinšek je bila v svoji skupini druga, na glavnem turnirju pa je v prvem krogu izgubila proti Angležinji Sienni Vishal Jetha z 0:3. Več uspeha je imel na glavnem turnirju Jokić, ki je v prvem krogu Madžara Lenarda Szaba s 3:2, v drugem pa ga je s 3:1 premagal Zoltan Botond iz Madžarske.

Slovenski predstavniki so s svojimi nastopi končali tudi v kategoriji do 19 let. Vse tri mladinke so se zanesljivo uvrstile v glavni žreb. Horvat kot prvouvrščena, Moltara in Tokić pa kot drugouvrščeni. Pohvale za igre v kvalifikacijah si zaslužita tudi Podobnik in Vovk Petrovski, ki sta bila v svojih skupinah prva. V glavnem žrebu so tekmovanje vsi končali v prvem krogu. Za Moltara je bila v prvem krogu usodna Italijanka Nicole Arlia s 3:0, za Horvat pa Slovakinja Dominika Wiltschhkova s 3:1 in za Tokić Nemka Josesphina Neumann s 3:0. Podobnika je v prvem krogu zaustavil Italijan Daniele Spagnolo, ki je zmagal s 3:0, Vovka Petrovskega pa Poljak Michal Wandachowicz s 3:1.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh