Enya Moltara in Brin Vovk Petrovski najboljša na mladinskem TOP-u v Lučah

V odsotnosti aktualnih mladinskih državnih prvakov, Sare Tokić in Aljaža Godca, sta na prvem letošnjem TOP-u za mladinke in mladince, ki ga je v Lučah vzorno organiziral NTK Savinja, sta prvo mesto osvojila Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Brin Vovk Petrovki (Savinja). Drugo in tretje mesto je med mladinkami pripadlo Nuši Kadiš in Poloni Horvat (obe Fužinar Inter Diskont), pri mladincih pa Žigi Kristijanu Žigonu (Fužinar Inter Diskont) in Mihi Podobniku (Logatec).

Največ razlogov za dobro voljo po koncu prvega letošnjega TOP turnirja je v mladinski konkurenci zagotovo imela Enyja Moltara, ki je na najboljši možni način izkoristila odsotnost Sare Tokić, ki je nastopila na svetovnem kadetskem prvenstvu na Portugalskem. Varovanka Špele Polončič je v odločilnem sedmem krogu s 3:1 premagala do takrat prav tako nepremagano Nušo Kadiš. Pred tem dvobojem je največ težav imela proti na koncu tretjeuvrščeni Poloni Horvat, ki jo je premagala s 3:2. Horvatova je ob tej tekmi izgubila še proti klubski soigralki Kadiševi.

Četrtouvrščena Blažka Harkai (Kema Puconci) je turnir končala s štirimi zmagami in tremi porazi, peta je bila še ena igralka iz Puconcev, Ema Crnkovič, ki je tako kot šestouvrščena Kim Kastelic (Krka) zmagala dvakrat. Z eno zmago je bila sedma Eva Cerkvenič (Letrika), brez zmage pa je ostala Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont).

Vovk Petrovski dobil odločilno tekmo proti Žigonu

Ker ima Aljaž Godec klubske obveznosti v Nemčiji, je moral izpustiti prvi letošnji TOP za mladince, svojo dobro formo v letošnji sezoni pa je unovčil Brin Vovk Petrovski, ki je v tretjem krogu izgubil proti Juretu Smodišu (Kema Puconci) z 0:3, vendar je bil to njegov edini poraz. Boljši je bil tudi proti prvemu nosilcu turnirja, Žigi Kristijanu Žigonu, ki ga je premagala s 3:1, tako kot tudi tretjeuvrščenega Miho Podobnika. Za Žigona je bil to edini poraz na turnirju, vendar je bilo to dovolj za drugo mesto, kajti v zadnjem krogu je bil s 3:1 boljši od Podobnika, ki je praznih rok ostal tudi v dvoboju z Vovk Petrovskemu.

S štirimi zmagami ob treh porazih je bil četrti Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan), peti s tremi zmagami je bil Nino Šegula (Kema Puconci), z dvema zmagama je bil Smodiš, sedmouvrščeni Matic Čopar (Savinja) je zmagal enkrat, tako kot tudi osmouvrščeni Dejan Jovanović (Savinja).

V drugi skupini najboljša Lana Slatinšek in Luka Stražišar

V drugi skupni turnirja v Lučah je bila najboljša Lana Slatinšek (ŠD SU), ki je prejšnji teden slavila na kadetskem TOP-u v Cirkovcah. Novomeščanka je dobila vseh sedem dvobojev, druga je bila s šestimi zmagami Živa Dogar (Kema Puconci), na tretjem mestu pa je bila Brina Markič (Mengeš) s štirimi zmagami. Za njo so se uvrstile Katarina Lešnjak (Vesna) s tremi zmagami, kolikor jih je na petem mestu imela Ana Blatnik (Krka), šestouvrščena Urša Rozman (Mengeš) je zmagala dvakrat, tako kot tudi sedmouvrščena Živa Markič (Mengeš), medtem ko je Vita Kocjančič (Arrigoni) zmagala enkrat.

Brez poraza je v drugi skupini mladinskega TOP-a prvo mesto osvojil tudi Luka Stražišar (Raekek). Eno zmago manj je na drugem mestu imel Aljaž Goltnik (Mengeš), kar trije igralci pa so imeli po štiri zmage in tri poraze. Tretji je bil na koncu Domen Hohnjec (Savinja), četrti Luka Jokić (Mengeš), zmagovalec kadetskega TOP turnirja in peti Aljaž Fortuna (Vesna). Blaž Lapajne (Muta) je bil z dvema zmagama šesti, sedmi Jan Lipič (Kema Puconci) je bil z eno zmago sedmi, brez zmage pa je ostal Andraž Zupančič (ŠD SU).

V tretji skupini najboljša Ana Gergek in Aleks Ušaj

Ana Gergek (Kema Puconci) in Urša Večko (Fužinar Inter Diskont) sta turnir v tretji skupini končali s šestimi zmagami in enim porazom, prvo mesto pa je pripadlo Gergekovi, ker je dobila medsebojni dvoboj. S petimi zmagami je bila tretja Zala Kontelj (Vesna), Valentina Mišigoj (Letrika) na četrtem mestu je zmagala štirikrat, do treh zmag je na petem mestu prišla Leyla Turk (Arrigoni), Zoja Žolek (Cirkovce) je bila šesta z dvema zmagama, dvakrat pa je na sedmem mestu zmagala tudi Adriana Mrazič (Vesna). Brez zmage je bila na osmem mestu Lana Kovšca (Rakek).

V tretji skupini mladincev je bil najboljši Aleks Ušaj (Letrika), ki je dobil vseh sedem svojih dvobojev, Mark Dimnik (Vesna) in Timotej Jerina (Mengeš) sta na drugem oziroma tretjem mestu zmagala po štirikrat, kar štirje igralci pa so imeli po tri zmage. Četrti je bil na koncu Erazem Janc (Ljubno), peti Jure Kraker (Mengeš), šesti Janez Jedlovčnik (Krka) in sedmi Miha Fatur (Savinja). Osmouvrščeni Uroš Žavbi (Arrigoni) je zmagal enkrat.

Izidi 1. TOP za mladinke

Izidi 1. TOP za mladince

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh