Enya in Lana v Lignanu na glavnem turnirju

Na turnirju WTT Youth Contdender v Lignanu Sabbiadoru nastopata tudi dve slovenski igralki, Enya Moltara v kategoriji do 19 let in Lana Slatinšek v kategoriji do 15 let. V skupinskem delu tekmovanja sta bili obe uspešni in bosta v torek igrala na glavnem turnirju.

Enya Moltara, sicer članica Kajuh Slovana, je v skupinskem delu tekmovanja igrala v skupini 5, v kateri je v svojem prvem dvoboju morala priznati premoč Indijki Suhani Saini, ki je zmagala s 3:0 (9, 5, 7). Slabše je začela tudi odločilni dvoboj s Hrvatico Seno Smailji, toda po izgubljenem uvodnem nizu je na koncu slavila s 3:1 (-9, 5, 7, 4) in se uvrstila na glavni turnir. Njena nasprotnica bo Francozinja Jade Quynh-Tien Huynh.

Pred težko preizkušnjo je bila tudi Lana Slatinšek, ki je svoje nastope v skupini 6 začela z zmago proti Hrvatici Nevi Gojković s 3:1 (-6, 8, -11, -9). Ker je Gojkovićeva v prvem krogu s 3:2 premagala Norvežanko Elso Borno, je igralka ekipe ŠD SU v zadnji tekmi skupine 6 potrebovala le še niz, da bi se uvrstila na glavni turnir. To ji je uspelo že v prvem nizu, v nadaljevanju dvoboja pa ji je popustila zbranost, tako da je Borno zmagala s 3:1 (-7, 8, 6, 6). Slatinškova bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala z domačinko Sofio Minuri.

V četrtek bodo s svojimi nastopi v Lignanu Sabbiadoru začeli tudi fantje. Darijan Vizjak, slovenski selektor za kadete in mladince, bo v Italiji računal na mladince U-19: Brina Vovka Petrovskega, Miho Podobnika in Mihaela Kocjančiča; mladince U-17: Brina Vovka Petrovskega, Miho Podobnika; kadete U-15 Luko Jokića, Bora Brodnjaka in Brina Kunstlja.

Selektorica za kadetinje in mladinke, Vesna Ojsteršek, je določila tudi igralke, ki bodo od 3. do 5. novembra igrale na turnirju WTT Youth Contender Szombathely 2022. Na njenem seznamu so mladinke U-19: Sara Tokić, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat; mladinke U-17: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat, Lana Slatinšek in Vita Kocjančič; kadetinje U-15: Lana Slatinšek in Vita Kocjančič. V isti zasedbi bo slovenska reprezentanca igrala tudi od 7. do 9. novembra v Senecu na Slovaškem.

Za WTT Youth Contender Szombathely 2022, ki bo od 7. do 9. 11. 2022 v Szombathelyu na Madžarskem pa je selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak vpoklical mladince U-19: Brina Vovka Petrovskega in Miho Podobnika; mladince U-17: Miho Podobniko, Brino Vovko Petrovskega, Luko Jokića in Bora Brodnjaka ter kadeta  U-15: Luko Jokića in Bora Brodnjaka.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh