Enya in Lana uspešni v Lignanu

Na mladinskem turnirju WTT Contender v Lignanu sta se izkazali tudi Enya Moltara in Lana Slatinšek, ki sta se po dvakrat uvrstili na glavni turnir. V kategoriji do 17 in 19 let se je Moltara prebila do drugega kroga, medtem ko je Slatinškova v kategoriji do 15 in 17 let tekmovanje končala v prvem krogu.

V kategoriji do 19 let se je Moltara na glavni turnir uvrstila z dvema zmagama in porazom. V prvem krogu je s 3:0 (1, 9, 6) premagala Italijanko Ireno Moreti, v drugem pa ni našla protiorožja za dobro igro Japonke Juno Ojio, ki je zmagala s 3:0 (4, 2, 0).

V kategoriji do 17 let se je Moltara na glavni turnir še enkrat uvrstila z dvema zmagama in porazom, prav tako pa se je z zmago in porazom med 24 najboljših uvrstila Slatinškova. Na glavnem turnirju je Moltara v prvem krogu premagala Švicarko Fanny Doutaz s 3:0 (7, 6, 9), v drugem pa izgubila proti Angležinji Sophie Early z 0:3 (-8, -5, -8). Igralka iz Anglije je bila v prvem krogu usodna tudi za Slatinškovo, ki jo je s 3:0 (9, 4, 9) premagala Tianer Yu.

V kategoriji do 15 let je v kvalifikacijski skupini Slatinškova premagala vse tri svoje nasprotnice, vendar ji je napredovanje v četrtfinale preprečila še ena Angležinja, in sicer Sienna Vishal Jetha s 3:1 (7, -9, 5, 4).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh