Ema in Lana drugi na mednarodnem tekmovanju v Linzu

V Linzu je potekal 21. Raiffeisen Youth Championships 22, ki sta se ga udeležili tudi slovenski kadetski reprezentantki Ema Crnkovič in Lana Slatinšek. V številni mednarodni udeležbi, kjer je nastopilo več kot 350 igralk in igralcev, sta Ema in Lana pod taktirko trenerja Uroša Slatinška, prikazali odlične nastope.

Med 21 ekipami v kategoriji kadetinj sta Ema Crnkovič in Lana Slatinšek klonili šele v finalu proti favorizirani reprezentanci Švedske in tako osvojili končno drugo mesto.

V posamičnem delu tekmovanja se je Lana Slatinšek uvrstila med osem najboljših igralk. V četrtfinalu je izgubila proti prvi nosilki turnirja Švedinji, Agnes Svensson z 1:3. Emi Crnkovič žreb ni bil naklonjen in je tako skupinski del končala na tretjem mestu in tekmovanje nadaljevala v Challenge tekmovanju, kjer je dosegla odlično tretje mesto. O njeni odlični igri priča tudi dejstvo, da je v ekipnem tekmovanju premagala kasnejšo zmagovalko tekmovanja v posamični konkurenci.

»Tekmovanje ima že 21-letno tradicijo, zato se ga udeleži veliko število igralk in igralcev iz cele Evrope. Ker se igra v ekipni in posamični konkurenci se posledično odigra veliko kvalitetnih dvobojev, ki so pomembni za napredek mladih igralcev. Mnogi trenerji ga imajo za najboljši turnir za mlade v Evropi. V finalu smo se dostojno upirali reprezentanci Švedske, vendar sta bili njihovi igralki predvsem fizično močnejši in sta zasluženo zmagali. Sproščenost iz ekipnega dela sta prenesli tudi v drugi, posamični del tekmovanja in odigrali veliko vrhunskih tekem, zato si obe zaslužita čestitke za nastope in dostojno zastopanje Slovenije v Linzu,« je po petdnevnem napornem tekmovanju povedal Uroš Slatinšek.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh