Ema Crnkovič in Luka Jokić zmagovalca prvega odprtega turnirja za kadetinje in kadete

V športni dvorani Kidričevo je v soboto v zgledni organizaciji NTK Cirkovce potekal prvi odprti turnir republike Slovenije za kadetinje in kadete. Na koncu sta imela največ razlogov za zadovoljstvo Ema Crnkovič (Kema Puconci) in Luka Jokić (Mengeš), pohvaliti pa gre vse preostale udeležence turnirja, ki so se trudili po svojih najboljših močeh.

V konkurenci kadetinj je nastopilo 29 igralk, že v kvalifikacijskih skupinah pa je bilo nekaj napetih dvobojev za uvrstitev v finalni del, kjer je nastopilo le najboljših 16. Prvi nosilki turnirja, Ema Crnkovič (Kema Puconci) in Lana Slatinšek (ŠD SU) sta na koncu upravičili vlogo favoritinj in se pomerili v finalu.

Do finalnega obračuna je bila malenkost bolj prepričljiva Slatinškova, ki se je, tako kot Crnkovičeva v finalni del uvrstila brez izgubljenega niza. V njem je v osmini finala s 3:0 premagala še Valentino Mišigoj (Letrika) in v polfinalu brez izgubljenega niza še Ano Gergek (Kema Puconci), svoj edini niz pa je v četrtfinalu oddala Viti Kocjančič (Arrigoni). Brez izgubljenega niza je do finalnega dela prišla tudi Crnkovičeva, ki je na poti do finala vse tri dvoboje dobila s 3:1. V osmini finala je bila boljša od Sare Erhtič (Cirkovce), v četrtfinalu je premagala Tijo Kastelic (Krka) in v polfinalu klubsko soigralko Živo Dogar. Finalni obračun je sicer bolje začela Slatinškova, na koncu pa je s 3:2 (-11, 9, 8, -7, 7) slavila Crnkovičeva.

Prvo mesto je tako osvojila Ema Crnkovič, druga je bila Lana Slatinšek, tretje mesto sta si delili Živa Dogar in Ana Gergek.

Bolj številna je bila udeležba pri kadetih, kjer jih je nastopilo 70. Prvi nosilec, Luka Jokić, vse do polfinalnega obračuna z Markom Dimnikom (Vesna) ni izgubil niza. Izredno napet je bil četrtfinalni obračun med Borom Brodnjakom (Kajuh Slovan) in Aleksom Korenom (Cirkovce), ki se je končal z zmago Brodnjaka v petem nizu s 15:13. Za manjše presenečenje je v četrtfinalu poskrbel Mark Dimnik, ki je s 3:1 premagal drugega nosilca, Brina Kunstlja (Savinja). V polfinalu je bil Dimnik s 3:1 boljši še od Aleksandra Miščevića (Letrika). Finalna tekma je minila v znamenju Jokića, ki je zmagal s 3:0 (5, 11, 7).

Prvo mesto je osvojil Luka Jokić, drugi je bil Mark Dimnik, tretje mesto sta si delila Bor Brodnjak in Aleksandar Miščević.

Izidi prvega odprtega turnirja RS za kadetinje in kadete

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh