Ekipno SP bo aprila v Chengduju

Vodstvo Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), Kitajska namiznoteniška zveza in mesto Chengdu so danes končno razkrili datum letošnjega ekipnega svetovnega prvenstva, ki bo med 17. in 26. aprilom v glavnem mestu province Sečuan. Na prvenstvu bo nastopilo 40 najboljših reprezentanc v moški in ženski konkurenci, med njimi bo najverjetneje tudi slovenska moška reprezentanca.

»Z veseljem potrdim, da bo ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu 2022 potekalo aprila v Chengduju. V teh časih negotovosti smo hvaležni našim gostiteljem, ki so sprejeli vse potrebne ukrepe za uspešno izvedbo tega dogodka,« je ob koncu dogovorov povedala Petra Sörling, predsednika ITTF.

Chengdu bo prvič prireditelj svetovnega prvenstva, Kitajska pa je nazadnje ekipno svetovno prvenstvo gostila leta 2008 v Guangzhouu, medtem ko je bilo svetovno prvenstvo za posameznike in dvojice leta 2015 v Suzhouu. Prireditelji prvenstva so še sporočili, da bodo nastopajoči zaradi pandemije novega koronavirusa ves čas prvenstva v posebnem mehurčku. Na prvenstvu bo nastopilo 40 najboljših reprezentanc v moški in ženski konkurenci.

»Do ekipnega svetovnega prvenstva je še daleč, predvsem pa je za nas presenečenje to, da bo na njem nastopilo 40 reprezentanc, se pravi osem več kot do zdaj. To pomeni, da bomo morali resno razmišljati o programu in pripravah na svetovno prvenstvo, kajti po zadnjih informacijah naj bi na njem iz Evrope nastopilo osem najboljših ekip z zadnjega evropskega prvenstva in še tri po ITTF rankingu, tako da se po mojih izračunih nanj ne bi uvrstili. No, zdaj je zadeva drugačna,« je bila z novico, da bo na prvenstvu 40 ekip, zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance.

Slovenska selektorica je od 1. januarja v trening centru v Saarbrücknu, v živo pa si je v Ulmu ogledala tudi zmago Darka Jorgića in soigralcev v nemškem pokalnem tekmovanju. Že danes zvečer Jorgić s Saarbrücknom igra prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov proti francoski ekipi Hennebont, za katero igrajo Omar Assar, Cedric Nuytinck in Anders Lind. Povratna tekma bo že v petek v Saarbrücknu.

»Darka konec februarja v Montreuxu čaka evropski TOP 16, vzporedno pa se začne prvi WTT Contender v Omanu. V marcu je napovedan WTT Grand Smash, na sporedu pa sta še WTT Contender in WTT Star Contender v Dohi,« je nekaj besed o programu svojega varovanca povedala Ojsteršek Urhova, ki je še sporočila, da bo Deni Kožul konec tedna končal s fizioterapijo v Sloveniji. »Že naslednji dan se bo vrnil v Nemčijo, kjer bo v klubu nadaljeval z rehabilitacijo in počasi že začel z namiznim tenisom. Sam pravi, da gre na boljše, ne ve le, kam bi s prostim časom,« je v smehu dodala slovenska selektorica.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh