Ekipno državno prvenstvo za veterane in rekreativce

V športnem centru Dolgi most v Ljubljani je v soboto potekalo ekipno državno prvenstvo za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. Naslova državnih prvakov do 60 let sta se veselila Robert Boldin in Bojan Pavič, v kategoriji nad 60 let pa Igor Vinčec in Jože Žekš. Nastopilo je 17 ekip do 60 let in enajst nad 60 let.

Za ekipo so na državnem prvenstvu lahko nastopali moški, ženski ali mešani pari, vse tekme pa so se igrale po sistemu boljši od petih iger in v skladu s pravili ITTF. V okviru starostnih disciplin se je igralo v skupinah, vsak z vsakim. Prvi in drugi iz vsake skupine sta se uvrstila v finalno skupino, kjer se je igralo na izpadanje, drugi so igrali v tolažilni skupini, prav tako na izpadanje.

V kategoriji do 60 let so se v finale pričakovano uvrstili Robert Boldin in Bojan Pavič na eni strani ter Darko Jamšek in Andrej Godec na drugi. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazal Jamšek, toda Boldin in Pavič sta bila uspešna po enkrat, slavila pa sta tudi v igri dvojic, kar jima je prineslo prvo mesto. Tretja sta bila Bojan Maselj in Andrej Potrbin, četrta pa Jure in Janez Pejovnik. V tolažilni skupini sta bila najboljša Dejan Fridrih in Matevž Žgank.

Napeto je bilo tudi v kategoriji nad 60 let, na koncu pa sta bila najbolj zadovoljna Igor Vinčec in Jože Žekš, ki sta v finalu premagala Gorazda Štora in Borisa Škoberneta. V tekmi za tretje mesto sta Fredi Vodušek in Slavko Kovač premagala Braneta Rakovca in Cirila Kozjeka, v tolažilni skupini pa sta se prvega mesta veselila Miro Šemrov in Franjo Krenker.

Tekmovanje pod vodstvom Janeza Zoreta je potekalo brezhibno.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh