Ekipna kadetska naslova ekipama ŠD SU in tretjič Savinji ZIT

NTK Sobota se je še enkrat več izkazala z odlično organizacijo, tokrat ekipnega državnega prvenstva za kadetinje in kadete. Če je bila v Murski Soboti pri kadetih zmaga Savinje ZIT pričakovana, je pri kadetinjah za presenečenje poskrbel ŠD SU, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto premagal Kemo Murexin iz Puconcev. Tretje mesto je pri kadetinjah osvojil Arrigoni, pri kadetih je bil drugi Kajuh Slovan, tretja pa Letrika.

Za naslov ekipnih državnih prvakinj se je na dvodnevnem državnem prvenstvu potegovalo deset ekip. V vlogi favorita je bila Kema Murexin, ki je v kvalifikacijah in v prvi predtekmovalni skupini oddala le tri posamične dvoboje. Zelo dobro formo so prikazale tudi Novomeščanke, ki so do finalne skupine za prvo mesto izgubile dvoboj več. V finalni skupini so tako Pucončanke kot Novomeščanke prišle do novih dveh zmag. Kema Murexin je bila s 3:1 boljša od Arrigonija in nato s 3:0 še od Mengša, medtem ko je ŠD SU, ki jih je vodi najboljši igralec prve moške lige, Uroš Slatinšek, obe tekmi dobil s 3:1.

O prvem mestu je tako odločal medsebojni dvoboj med puconsko in novomeško ekipo. Varovanke Mirka Ungerja so po zmagah Eme Crnkovič in Ane Gergek proti sestrama Neži in Neji Gazvodi vodile z 2:1, saj je v drugem dvoboju Lana Slatinšek ugnala Živo Dogar. Slatinškova je v izenačenem dvoboju premagala tudi Emo Crnkovič in izid izenačila na 2:2, v odločilnem petem dvoboju pa je Neža Gazvoda presenetila Živo Dogar in zmagala s 3:1. V tekmi za tretje mesto so Izolčanke s 3:0 premagale Mengšanke.

Končni vrstni red, ekipno kadetinje: 1. ŠD SU (Neža Gazvoda, Neja Gazvoda, Lana Slatinšek), 2. Kema Murexin (Ana Gergek, Živa Dogar, Ema Crnkovič, Lana Maučec), 3. Arrigoni (Vita Kocjančič, Erin Ukovič, Layla Turk), 4. Mengeš (Mihaela Stoilkovska, Tina Križnič, Maruša Vrhovnik, Neža Pogačar Žun), 5. Vesna, 6. Fužinar Interdiskont, 7. Letrika, 8. Cirkovce.

Pri kadetih je bilo v Murski Soboti 15 ekip, od tega je imela Savinja prijavljene kar štiri. Najboljši namizni tenis je v soboto in nedeljo prikazala prva ekipa Savinje, ki je v kvalifikacijah izgubila en posamični dvoboj, nekoliko težje delo pa so imeli v prvi predtekmovalni skupini, ko so v vsaki tekmi izgubili po en dvoboj. Podobno je bilo tudi v finalni skupini, v katero so varovanci Jake Golavška prenesli zmago proti Kajuh Slovanu v predtekmovalni skupini. V nadaljevanju so Savinjčani bili boljši še od Letrike in v zadnjem dvoboju od Vesne in zasluženo osvojili naslov kadetskih državnih prvakov. Že tretjič zaporedoma, kar je samo dokaz, da v zadnjih letih v Lučah z mladimi delajo odlično.

Kodeljevčani so prav tako premagali ekipi iz Vrtojbe oziroma Zaloga, tako da so se varovanci Špele Polončič veselili drugega mesta, tretja pa je bila Letrika, ki je v drugi predtekmovalni skupini s 3:2 premagala Vesno. Tudi sicer je bilo v drugi predtekmovalni skupini zelo napeto, saj so Vrtojbenci z 2:3 izgubili proti Krki, ki pa je morala priznati premoč Založanov, ki so zmagali s 3:0. Tako so vse tri ekipe predtekmovalno skupino končale s štirimi točkami, vendar sta v finalno skupino napredovali Vesna in Letrika, Krka pa je igrala od petega do osmega mesta. Na koncu je bila sedma. Pred njo sta se uvrstili ekipi Mengša in Cirkovce, za njimi pa Savinja II.

Končni vrstni red, ekipno kadeti: Savinja ZIT (Brin Kunstelj, Tej Zupanec, Miha Fatur, Nejc Zavasnik), 2. Kajuh Slovan (Bor Brodnjak, Filip Mušić, Vid Nared, Brin Peperko), 3. Letrika (Aleksander Miščević, Mitja Erzetič, Filip Miščević), 4. Vesna (Mark Dimnik, Zal Šesek, Tm Stajnko, Bor Klešnik), 5. Mengeš, 6. Cirkovce, 7. Krka, 8. Savinja II.

»Kot organizatorji moramo pohvaliti vse klube (vodje, igralke in igralce ter starše), da so v soboto pomagali pri sojenju ter hvala staršem klubov NTK Kajuh-Slovan in NTK Letrika, da so v nedeljo pomagali pospravljati dvorano. Seveda hvala za vso pomoč članom našega kluba, tako vodstvu, ki je brez težav vodilo dvodnevno prvenstvo kot sodnike v nedeljo, ki so imeli res naporen dan, saj biti sodnik od 10. do 19. ure ni enostavno, sploh pa v taki vročini … Tudi za igralce in igralke je bilo peklensko in igrati toliko tekem v takih pogojih v mesecu juniju, je težko, a še vedno bolje tako, kot da se sploh ne bi igralo ekipno DP. Ker se nihče ni pritožil nad vodenjem, upamo, da smo DP speljali odlično, sploh po izrečenih zahvalah nekaterih klubov. Naslednji vikend vajo ponovimo, saj smo organizator še DP ekipno za mladince in mladinke,« so po koncu ekipnega državnega prvenstva za kadetinje in kadete zapisali v NTK Sobota.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh