Egipčanka Hana Goda najboljša v U-15 in U-19

V petek in soboto so se na turnirju WTT Youth Star Contender Otočec presented by I Feel Slovenia v organizaciji NTK Krka pomerile še najboljše mlade igralke v starostni kategoriji U15 in U19. V obeh konkurencah je v posamični konkurenci slavila egipčanska čudežna deklica, šele štirinajstletna Hana Goda. Slovenske predstavnice se niso uvrstili na glavni turnir.

Trenutno 185. igralka svetovne članske lestvice ITTF, Hana Goda, je bila v kategoriji U15 prvo postavljena nosilka, vlogo favoritinje pa je na koncu tudi upravičila. V finalu je bila s 3:1 boljša od Romunke Biance Mei Rosu. V predtekmovanju je v skupini 1 med drugim premagala tudi Zojo Žolek. Hana Goda je prvo mesto na Otočcu osvojila tudi že junija,

S Hano Goda se je v kategoriji U19 v predtekmovalni skupini 2 igrala tudi najboljša slovenska mladinka, Sara Tokić, ki je v dvoboju z njo ostala praznih rok, tako kot tudi vse druge igralke. V finalu je Goda po hudem boju s 3:2, zadnja dva niza je dobila na razliko, premagala Francozinjo Charlotto Lutz. Med dvojicami sta v kategoriji U15 slavili Nemki Koharu Itagaki in Josephine Neu, v kategoriji U19 paČEhinj aLinda Zaderova in Hrvatica Hana Arapović.

Kaj pa slovenske igralke? Žal v hudi mednarodni konkurenci nobena ni prišla do zmage v svojih predtekmovalnih skupinah, tako da nobena ni prebila na glavni turnir. V kategoriji U15 so igrale Ema Crnovič, Lana Slatinšek, Ana Gergek, Živa Dogar, Katarina Lešnjak in Zoja Žolek, v kategoriji U19 pa Sara Tokić in Nuša Kadiš. Zelo blizu zmagi sta bili v prvem krogu dvojic Ema Crnkovič in Lana Slatinšek, ki sta svoj dvoboj izgubili z 2:3, z 0:2 pa so izgubile Katarina Lešnjak in Živa Dogar ter Zoja Žolek in Ana Gergek. Več uspeha sta v kategoriji U19 imeli Nuša Kadiš in Sara Tokić, ki sta v prvem krogu premagali Čehinjo Jano Vasendovo in Švedinjo Matildo Hansson, v četrtfinalu pa sta bili boljši od njiju Portugalki Matilde Pinto in Ines Matos, ki sta izgubili šele v finalu.

Če smo lahko rahlo razočarani nad neuspehi naših v obeh konkurencah, pa smo lahko znova upravičeno ponosni nad odlično ravnijo izvedbe organizacijske ekipe pod vodstvom Tomaža Kralja, ki mu je bil tudi na tem turnirju v veliko pomoč drugi krkaš Borut Miklič, da druge niti ne naštevamo.

»Ko smo pred leti na izvršilnem odboru tehtali, ali se lotiti tako zahtevnih turnirjev ali ne, smo se odločili prav. Tudi zato, ker smo direktorsko mesto zaupali nekdanjemu našemu predsedniku Tomažu Kralju, ki je s svojo uigrano ekipo – prekalila se je že na prejšnjih ravno tako zahtevnih mednarodnih turnirjih -, pod streho s pomočjo sponzorjev (hvala jim!) spravil še en organizacijsko zahteven projekt. Pa še nekaj – z lepoto Otočca se je tako znova seznanilo 128 igralk in igralcev in še kopica njihovih spremljevalcev iz 29 držav, skoraj še enkrat toliko so jih morali odkloniti. Čestitke, fantje,« je po koncu turnirja dejal Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto.

Nagradni sklad je bil 15.000 ameriških dolarjev, žal pa je tudi ta turnir potekal v mehurčku brez gledalcev.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh