Dvojica Stražar in Paulin v drugem krogu kvalifikacij

Prvi dan kvalifikacij na turnirju WTT Star Contender v Ljubljani sta od slovenskih predstavnic in predstavnikov prišli le Katarina Stražar in Lea Paulin, ki sta v prvem krogu v slovenskem obračunu s 3:1 (10, 6, -8, 9) premagali Laro Opeka in Tjašo Novak.

Zadnja ovira na poti do glavnega turnirja, kamor sta že uvrščeni Ana Tofant in Sara Tokić bo v torek, ob 14.15, švedska dvojica Filippa Bergand in Christina Kallberg, ki sta bili v prvem krogu prosti.

V ženski posamični konkurenci je bila v prvem krogu kvalifikacij za Novakovo usodna Wanwiso Aueawiriyayothin iz Tajske, ki je zmagala s 3:1 (7, 6, -10, 6), Stražarjevo pa je s 3:1 (5. 6. -9, 8) zaustavila Hrvatica Mateja Jeger. Tokićeva, Tofantova, Opeka in Paulinova so že uvrščene v glavni žreb.

»Po vodstvu nasprotnice z 2:0 sem dala vse od sebe in tretji niz je bil z moje strani zares dober, ampak vse ostalo je bilo precej skromno. Res sem vesela, da sem lahko igrala na domačem turnirju, tudi obilo mojih privržencev je bilo v dvorani. Zame je v ospredju študij in nedvomno mi zdaj manjka urejen trening s trenerjem, kar se seveda pozna tudi na mojih dosežkih,« je svoj nastop v posamični konkurenci ocenila Stražarjeva.

Prav tako so se po prvem krogu kvalifikacij v moški posamični konkurenci od nadaljnjega tekmovanja poslovili vsi trije slovenski predstavniki, tako da bodo v glavnem žrebu Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. Miha Podobnik je z 0:3 (-8, -10, -10) izgubil proti Angležu Tomu Jarvisu, Aljaž Godec z 1:3 (5, -9, -10, -10) proti Norvežanu Borgarju Haugu, Brin Vovk Petrovski pa z 0:3 (-7, -6, -6) proti Francozu Lilianu Bardetu. Kvalifikacije v dvojicah se bodo začele v sredo. Kvalifikacije v dvojicah bodo na sporedu v sredo. Nasprotnika Podobnika in Vovka Petrovskega bosta ob 16. uri, Japonca Sora Matsushima in Tomokazu Harimoto, Kožula in Hribarja pa ob isti uri Poljaka Milosz Redzimski in Maciej Kubik. S Hrvatom Tomislavom Pucarjem je v glavni žreb uvrščen Jorgić.

»Prav vsaka tekma, ki jo s Perotom odigrava skupaj, je pomembna za najino skupno igro. Dvojice so sestavni del ekipnega dela turnirja na olimpijskih igrah. Ne gledava toliko na končni izid kot na najino usklajenost. Prav vsaka malenkost bo na koncu v Parizu lahko pomembna. Za zdaj sva le vadila v ogrevalni dvorani, zdaj pa bo šlo zares. Predvsem tudi z vidika, da si med posamezniki želim boljšega dosežka kot doslej na domačih turnirjih. Se pa zavedam, kako močan je turnir, ki pa je vsekakor izziv za vse nas,« je pred tekmo moških dvojic dejal Deni Kožul.

V mešanih dvojicah sta v glavnem žrebu že dva slovenska para, in sicer Tofantova in Godec ter Tokićeva in Hribar, v kvalifikacijah pa sta Opeka in Vovk Petrovski izgubila proti Egipčanoma Hani Goda ion Mohamedu El-Beialiju z 0:3 (-5, -8, -10), Stražarjeva in Podobnik pa z 0:3 (-1, -7, -7) proti Jeon Jihee in Oh Junsungu iz Južne Koreje.

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh