Dve zmagi za Jorgića, v drugi krog tudi Tokić

Darko Jorgić je že v dopoldanskem delu tretjega dne evropskega prvenstva v Varšavi navdušil v igri dvojic, saj sta s Hrvatom Tomislavom Pucarjem v prvem krogu s 3:2 (10, -7, 4, -9, 11) premagala Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko. Najboljši slovenski igralec svetovne lestvice je bil uspešen tudi v prvem krogu posamičnega turnirja, ko je s 4:2 (5, 13, 8, -10, -3, 1) ugnal Hrvata Filipa Željka. S 4:2 (6, -8, -8, 9, 9, 8) je bil uspešen tudi Bojan Tokić proti Čehu Tomašu Polanskemu. Od nadaljnjega tekmovanja pa se je v posamični konkurenci poslovila Ana Tofant, ki je bila s Katarino Stražar neuspešna tudi v igri dvojic.

Žreb se je dodobra poigral z Jorgićem in Pucarjem, ki sta v kvalifikacijah potrebovala pet nizov, da sta strla odpor Aleksandra Lusina iz Estonije in Moldavca Vladislava Ursuja. Pet nizov sta za napredovanje v drugi krog potrebovala tudi proti Bollu in Franziski, ki sta bila v Varšavi drugo postavljena nosilca. Kar trije od petih nizov so se končali na razliko, od tega dva v korist slovensko-hrvaške dvojice, tudi zadnji, peti.

Mladi Hrastničan, osmo postavljeni nosilec v posamični konkurenci, je zelo dobro začel tudi dvoboj prvega kroga s Hrvatom Željkom, ko je brez težav dobil uvodni niz. V dramatičnem drugem je do zmage prišel na razliko, po tretjem pa je bil že na pragu uvrstitve v drugi krog. Toda pri vodstvu 10:8 v četrtem je Željko dosegel štiri zaporedne točke in nato brez težav dobil še peti niz. Vendar do preobrata ni prišlo, še več, Jorgić je v šestem nizu nasprotniku prepustil le točko.

»Po resnično slabi igri v kvalifikacijah sva s Tomislavom danes dvignila raven svoje igre in premagala Bolla in Franzisko. Z malo sreče bi dvoboj lahko končala že v četrtem nizu, zato pa sva v petem zaostanek 8:10 spremenila v zmago. Tudi proti Željku je bil vse prej kot lahek dvoboj. Prvi krogi so običajno vedno težki, zato sem nekaj podobnega tudi pričakoval. Na srečo sem se po izgubljenih nizih umiril in na koncu brez večjih težav prišel do končne zmage,« je po današnjih dveh zmagah dejal Jorgić.

Odločile so Tokićeve izkušnje

Za Tokića je bil dvoboj z mladim Polanskim sploh njegov prvi na letošnjem evropskem prvenstvu, saj je moral kvalifikacije v igri parov, zaradi bolezni Denija Kožula, predati. Vendar to izkušenega Novogoričana ni zmedlo, čeprav je po zanesljivi zmagi v uvodnem nizu v naslednjih dveh ostal praznih rok. Na koncu so odločile njegove izkušnje, četrti in peti niz je dobil na razliko, v šestem pa je vprašanje zmagovalca rešil že predčasno.

V nadaljevanju EP brez Slovenk

Prvi krog glavnega žreba je bil usoden za slovensko žensko izbrano vrsto. Že dopoldne sta bili od Tofantove in Stražarjeve boljši ukrajinski obrambni igralki Gana Gaponova in Tatjana Bilenko, ki sta zmagali s 3:0 (6, 3, 12), v popoldanskem delu pa je Tofantovo izločila Angležinja Tin-Tin Ho, ki je vse prej kot na lahek način prišla do napredovanja. Resda je zmagala s 4:1 (12, -9, 9, 9), a bi se dvoboj lahko končal tudi drugače.

Težko delo v drugem krogu

Žreb se je pošteno poigral z najboljšima slovenskima igralcema, kajti Jorgića že v drugem krogu čaka odlični Šved Anton Kallberg, ki ga je premagal v finalu nemškega državnega prvenstva, medtem ko se bo Tokić pomeril z Nemcem Ruwenom Filusom. Še pred posamičnim obračunom pa se bo Jorgić s Kallbergom srečal še v osmini finala v igri dvojic, kjer Šved igra z rojakom Jonom Perssonom. »Kallberg že celotno letošnjo sezono igra v vrhunski formi. Mislim, da bo šlo za odprt obračun, ampak najbolj pomembno bo, da se nanj dobro pripravim, predvsem pa, da ves čas dvoboja ohranim mirno glavo,« je pred dvojnim obračunom s Kallbergom dejal Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh