Dve zmagi za Jorgića, v četrtfinalu mešana dvojica Stražar in Kožul

Za nami je izjemno pester uvodni dan glavnega turnirja WTT Contender v Novi Gorici, ki je slovenskemu taboru prinesel tri zmage. Pri dveh je bil udeležen Darko Jorgić, ki je bil uspešen v dvojicah s Čehom Tomašem Polanskym in posamično proti Portugalcu Thiagu Apoloniu, pri eni pa mešana dvojica Katarina Stražar in Deni Kožul.

Po izredno dramatičnem četrtfinalnem obračunu na evropskem prvenstvu v Münchnu, ko je Jorgić proti Apoloniu že izgubljal z 2:3 v nizih, na koncu pa zmagal s 4:3, sta se najboljši slovenski namiznoteniški igralec in neugodni Portugalec v Novi Gorici pomerila že v prvem krogu. Tokrat z izjemo drugega niza, ki ga je dobil Apolonia, 24-letni Hrastničan ni imel večjih težav, tako da je dvoboj dobil s 3:1 (5, -6, 3, 3). V drugem krogu se bo pomeril s Hrvatom Tomislavom Pucarjem.

Jorgić je imel težje delo s klubskim soigralcem Polanskym v dvojicah, s katerim sta se po zmagi nad poljsko dvojico Maciej Kubik in Samuel Kulczycki s 3:2 (6, -8, 8, -6, 11) že uvrstila v četrtfinale. Naslednja tekmeca slovensko-češkega para bosta Romun Ovidiu Ionescu in Španec Alvaro Robles. »Dvorana mi ustreza, ustreza mi tudi občinstvo, ki mi je dalo dodatno energijo. Vesel sem, da je led prebit, seveda pa nisem pozabil na najin dvoboj z Apolonio na EP. Zdaj že tretjič zaporedoma. V drugem nizu je Apolonio zamenjal svoj servis, začel je servirati bolj rezane žogice, tudi krajše, tako da mu nisem mogel agresivneje odgovarjati. Po izgubljenem nizu sem si rekel, da mora biti to moja igra, da moram biti jaz tisti, ki bo vodil igro, kar sem tudi naredil. Za mano je res naporen dan, saj sva s Tomašem imela težek dvoboj med dvojicami,« je po prvem tekmovalnem dnevu in dveh zmagah dejal Jorgić, ki se je dotaknil tudi obračuna s Pucarjem v osmini finala.

»S Tomislavom se zelo dobro poznava, družila sva se tudi na Kitajskem, dokler je bil tam, mislim pa, da bo odločala dnevna forma. Zmagal bo tisti, ki bo naredil manj lastnih napak, verjamem, da bom to jaz.«

Za uvrstitev v osmino finala je malo zmanjkalo Deniju Kožulu. S 3:2 (9, 6, -8, -6, 7) ga je ugnal Romun Iulian Chirita, zato pa je imel Logatčan več sreče in zbranosti v konkurenci mešanih parov. Skupaj s Katarino Stražar sta v osmini finala s 3:2 (-10, -6, 8, 13, 6) premagala Luksemburžana Erica Gloda in Sarah de Nutte, čeprav sta že zaostajala z 0:2. Za uvrstitev v polfinale bosta v igrala proti prvima nosilcema turnirja, Indijcema Sahtyjanu Gnanasekaranu ter Maniki Batra. V konkurenci moških parov bi moral Kožul igrati z Nemcem Ricardom Waltherjem, ki je zbolel, zato sta dvoboj predala.

Brez uvrstitve v naslednji krog sta med posameznicami ostali Ana Tofant in Katarino Stražar. Za Ano Tofant je bila usodna Južnokorejka Shin Yubin, ki je zmagala s 3:1 (10, -9, 9, 6), Stražarjevo pa je s 3:0 (11, 3, 8) premagala Čehinja Hana Matelova. Brez napredovanja sta najboljši Slovenki na svetovni lestvici ostali tudi v konkurenci ženskih dvojic, kjer jima žreb prav tako ni šel na roke. S 3:0 (9, 7, 8) sta bili boljši od njiju Shin Yubin in Kim Hayeong iz Južne Koreje.

Za kako kakovosten turnir v Novi Gorici gre, pove podatek, da je v prvem krogu izpadla prva nosilka, Hoi Kem Doo iz Hongkonga, ki jo je premagala 59-letna Xia Lian Ni iz Luksemburga, prav tako pa med posamezniki ne bomo več videl drugega nosilca, Šveda Kristiana Karlssona. Zanj je bil usoden Japonec Hiroto Shinozuka.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh