Dve zmagi Jorgića v Singapurju

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, trenutno 12. na svetovni lestvici ITTF, je bil v prvem krogu turnirja Singapur Smash 2022 uspešen tako v posamični konkurenci kot v igri dvojic, kjer igra s Čehom Tomasom Polanskim. V Singapurju so, z izjemo redkih posameznikov, zbrani vsi najboljši igralci na svetu.

V posamični konkurenci je v uvodnem krogu po hudem boju ugnal Japonca Shunsuka Togamija s 3:2 (-12, 7, -9, 8, 9). »Vedel sem, da me čaka težek dvoboj, kajti čeprav je Togami šele dobro začel igrati vse turnirje za Japonsko, je zelo čvrst igralec z obeh strani. Resnično igra zelo dobro in agresivno, zato sem še toliko bolj vesel, da sem po zaostanku z 1:2 v nizih in 3:7 v četrtem, dvoboj končal z zmago,« je dvoboj s Togamijem, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Houstonu z rojakom Yukijo Udom v igri dvojic osvojil bronasto kolajno, komentiral Jorgić.

V drugem krogu se bo 23-letni Hrastničan pomeril z mladim kitajskim upom, šele 16-letnim Lin Shidongom, ki je bil v prvem krogu s 3:0 (5, 9, 6) boljši od Senegalca Ibrahima Diawa. »Lina vidim prvič, ampak vsi vemo, kdo so Kitajci. Njihovi mlajši igralci se želijo dokazati in prav vsi igrajo zelo dober namizni tenis. Na zadnjem turnirju v Omanu se je uvrstil v polfinale, zato se bom moral pošteno potruditi, da se uvrstim v osmino finala,« pa je pred dvobojem v drugem krogu dejal Jorgić.

Jorgić je v igri dvojic s klubskim soigralcem v Saarbrücknu v prvem krogu premagal dvojico iz Hongkonga, Ho Kwan Kita in Wong Chun Tinga s 3:0 (7, 6, 5). V drugem krogu bosta njuna nasprotnika Nemca Benedikt Duda in Dang Qui.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh