Dve medalji na Evropskih univerzitetnih igrah za slovenske udeleženke

Po štiriletnem premoru zaradi Covid-19 so se pred kratkim končale 6. Evropske univerzitetne igre v Lodžu na Poljskem. Po 15 tekmovalnih dneh, na katerih je sodelovalo rekordnih 4459 športnic in športnikov študentov, ki so predstavljali kar 422 univerz iz 38 držav, je bilo tokrat tudi številno slovensko zastopstvo. Skupaj z organizatorji in volonterji je na igrah sodelovalo več kot 6000 udeležencev. Po dolgem času je bila na igrah znova prisotna tudi namiznoteniška ekipa, tokrat Univerze iz Ljubljane v postavi Katarina Stražar, Lea Paulin in Lara Opeka. Pod vodstvom prof. dr. Mirana Kondriča so dosegle izvrsten uspeh.

V ekipnem delu so v predtekmovalni skupini najprej premagale ekipo Univerze iz Zagreba s 3:0, v drugem krogu litovsko ekipo Vytautas 3:0 in v zadnjem krogu predtekmovanja še favorizirano ekipo turške ekipe Nisantasi, ki je vodila že 2:0, nato pa so dekleta s tremi zaporednimi zmagami s 3:1 dosegle presenetljivo prvo mesto v skupini. Najprej je v tretji igri dvoboja Paulinova premagala Goklarjevo, nato še Stražarjeva Kulakgekenovo, v odločilni peti igri dvoboja pa je Lara Opeka premagala favorizirano Haraq (kasnejšo zmagovalko med posameznicami) s 3:1 in s tem priigrala prvo mesto v skupini.

V nadaljevanju so v četrtfinalu gladko odpravile še ekipo Univerze iz Edinburga in si priigrale medaljo. V polfinalnem dvoboju z ekipo Univerze iz Ostrave so bile že na pragu finala. Reprezentantka Češke Blaškova je sicer dobila oba posamezna dvoboja, medtem ko sta Stražarjeva z zmago nad Sevčikovo ter Opeka nad Stepanovo obdržali neodločen rezultat pred zadnjim dvobojem med Paulinovo in obrambno igralko Ševčikovo. Prva dva niza je dobila Paulinova, nato pa je zbranost popustila in zmage so se veselile igralke iz Ostrave. Te so v finalu gladko premagale ekipo univerze Paris Dauphine s 3:0, ekipa Univerze iz Ljubljane v postavi Katarina Stražar, Lea Paulin in Lara Opeka pa se je okitila z bronastimi medaljami.

Tudi med posameznicami so bila dekleta uspešna. Katarina Stražar se je z nekaj izvrstnimi igrami prebila do polfinala, kjer je klonila proti poljski reprezentantki Anni Wegrzyn s 3:1 in si tako priigrala že drugo bronasto medaljo. Manj uspešni sta bili Lara Opeka, ki je izgubila v tretjem krogu z Berthaud iz Univerze Dauphine, Lea Paulin pa prav tako v tretjem krogu z Vukeličevo iz Univerze iz Zagreba.

Igre so uspele v vseh pogledih, predvsem pa so opogumile vse naslednje organizatorje (7. Igre bodo čez dve leti v dveh madžarskih mestih Miškolc in Debrecen), da se tudi v teh časih da izredno uspešno pripraviti igre seveda ob upoštevanju vseh covid protokolov.

Ob koncu iger so bili predstavniki EUSA in organizacijskega odbora Univerze v Lodžu izredno zadovoljni za uspešno izvedbo tekmovanj v vseh športnih panogah.

Napisal: Matija Krnc, EUSA TD

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh