Dve drugi in eno tretje mesto v Banja Luki

V soboto in nedeljo je v Banja Luki potekalo 20. mednarodno namiznoteniško prvenstvo »Banja Luka 2023«. Udeležili so se ga tudi slovenske igralke in igralci.

V obeh dneh se je razvrstilo 450 igralk in igralcev (mlajše kategorije in veterani). Čeprav je organizator pričakoval 300 udeležencev, je tekmovanje nemoteno potekalo na 18 mizah, a se je zaradi povečanega števila igralk in igralcev tekmovanje v soboto zavleklo pozno v noč. Slovenijo je zastopalo 20 igralk in igralcev. Nastopili so v absolutni kategoriji (okoli 90 igralcev), v kategoriji moški 50 – 59 let (okoli 45 igralcev), v kategoriji moški 60 – 69 let (24 igralcev) in v ženski kategoriji (12 igralk).

V absolutni kategoriji je bila zelo močna konkurenca mladih registriranih igralcev in vidnejšega uspeha z naše strani ni bilo. V kategorijah posamezno pa so se štirje uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer so dosegli zelo dobre rezultate. V kategoriji moški 40 – 49 let je Damjan Krulc zasedel drugo mesto, druga je bila tudi Petra Smolej v ženski kategoriji, tretji pa Damir Škerl v kategoriji moški 50 – 59 let.

Napisal: Janez Zore

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh