Državno prvenstvo za rekreativce in veterane bo v soboto v Murski Soboti

V organizaciji NTK Sobota, ki letos praznuje stoto obletnico igranja namiznega tenisa v Sloveniji, bo v soboto, 6. aprila, potekalo državno prvenstvo za rekreativce in veterane. Prijave potekajo do četrtka, 4. aprila, do 20. ure, na naslov ntksobota@gmail.com.

Pravico nastopa imajo gralci in igralke s slovenskim državljanstvom, ki izpolnjujejo  starostne pogoje po pravilih NTZS, ETTU in ITTF.

Registrirani igralci do 40 let nimajo pravice nastopa. Imajo pa pravico nastopa vsi registrirani igralci pri NTZS, stari nad 40 let in neregistrirani pri NTZS do 40 let, ki izpolnjujejo starostne pogoje ter so registrirani igralci z registracijo »R«  Pred začetkom tekmovanja bomo preverjali in urejali »R« registracijo!

V okviru starostnih disciplin – posamezno, se igra v skupinah 3-5 igralcev, vsak z vsakim. Prvi in drugi iz vsake skupine se uvrstita v finalno skupino, kjer se igra na izpadanje (razigrava se tudi za 3. mesto), ostali igrajo v tolažilni skupini, kjer se prav tako igra na izpadanje. Vse kategorije dvojic se v celoti igrajo na izpadanje in se za 3. mesto ne igra.

Igra se po pravilih NTZS na 3 dobljene nize do 11 točk. Nosilci posameznih skupin se določijo glede na rezultate državnega prvenstva v letu 2023 in rezultatov računalniške jakostne lestvice za sezono 2023/2024. Posamezna starostna kategorija se igra, če je prijavljenih vsaj 5 igralcev, sicer se priključijo mlajši kategoriji. V igri dvojic morajo biti prijavljeni vsaj 4 pari za posamezno kategorijo, sicer se priključijo mlajši kategoriji.  Par nastopa v kategoriji mlajšega partnerja.

Organizator si pridržuje pravico, da pregleda loparje vseh igralcev ali ustrezajo pravilom, ki veljajo. Pregled loparja lahko organizator opravi na lastno iniciativo ali na zahtevo posameznega igralca. V kolikor organizator ugotovi, da lopar ne ustreza pravilom, igralcu s tem loparjem prepove nastopati. V kolikor igralec nima ustreznega loparja, se ga izključi s turnirja. Pregled loparjev bodo opravili vrhovni sodnik, delegat NTZS in vodja tekmovanja. Navedeni odločajo z večino glasov.

KATEGORIJE:

 

MOŠKI:                                      POSAMEZNO                          PRIČETEK                                       DVOJICE

do 40 let                                               09:00                                  do 40 let

40 – 50 let                                            09:00                                  40 – 50 let

50 – 60 let                                            09:00                                  50 – 60 let

60 – 65 let                                            09:00                                  60 – 65 let

65 – 70 let                                            09:00                                  65 – 70 let

70 – 75 let                                            10:30                                  70 – 75 let

nad 75 let                                              10:30                                  nad 75 let

 

ŽENSKE:                                    POSAMEZNO                       PRIČETEK                                        DVOJICE

do 50 let                                               10:30                                         enotna kategorija

nad 50 let                                             10:30

 

MEŠANE DVOJICE:                 enotna kategorija

Več o državnem prvenstvu v spodnjem linku:

Razpis DP veterani 2024

Zgodovina NTZS

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh