Državni prvaki zmago do finala končnice DP

V drugi polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je v dvoboju lanskoletnih finalistov aktualni državni prvak, Maribor, s 5:1 premagal Fužinar Inter Diskont. Za uvrstitev v finale potrebujejo le še zmago, tako kot tudi ŠD SU, ki je bil v petek s 5:0 v gosteh boljši do Keme Puconcev. Prav tako v petek je Vesna v prvi polfinalni tekmi 1. SNTL za ženske v Puconcih domačo Kemo premagala s 5:1. Arrigoni in Kajuh Slovan bosta svojo prvo polfinalno tekmo igrala v ponedeljek,7. junija. Druge tekme so na sporedu v sredo, 9. junija, morebitne tretje pa v soboto, 12. junija.

Varovanci Mirka Milovančeviča, ki so redni del prvenstva končali z dvema porazoma na tretjem mestu, ob ŠD SU-ju so bili boljši od njih prav Ravenčani, so več kot enomesečni premor očitno dobro izkoristili. Ravenčani so do svoje edine zmage prišli po zaslugi Mitje Horvata, ki je šele po izenačenem dvoboju s 3:2 (11, -8, -10, 2, 9) ugnal Matevža Črepnjaka. V nadaljevanju je Črepnjak s 3:1 premagal Žigo Kristijana Žigona, po dve zmagi pa sta za mariborsko ekipo prispevala Tomaž Roudi in Gregor Komac. Predvsem Komac je bil zelo razpoložen, saj je Horvata premagal s 3:1, Aljažu Godcu pa ni prepustil niti niza. Aktualni mladinski državni prvak je praznih rok ostal tudi v dvoboju s Črepnjakom, ki je zmagal s 3:2.

V petek je bil v Puconcih dvojni spored, v katerem vodilni ekipi rednega dela državnega prvenstva nista dovolili presenečenja. Za novomeški ŠD SU sta po dvakrat zmagala brata Jure in Uroš Slatinšek, eno zmago pa je dodal še mladi Jožko Omerzel, za zaloško Vesno pa sta brez večjih težav do dveh zmag prišli Tamara Pavčnik in Ivana Zera, enkrat je zmagala še Špela Trelec, medtem ko je za Pucončanke častno zmago prispevala Ana Kovačec.

Xiom Muta brez boja ostaja prvoligaš

Devetouvrščena ekipa 1. SNTL za moške, Xiom Muta, bi morala v kvalifikacijah za popolnitev prve lige igrati z drugouvrščeno ekipo 1. SNTL za moške, Cornilleau Mengeš II, vendar do tekem ni prišlo. Mengšani so se odločili, da bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v drugi ligi.

Sobota povedla z 1:0

V kvalifikacijah za popolnitev 2. SNTL za moške je Sobota, ki je redni del letošnje drugoligaške sezone končala na devetem mestu, v svoji dvorani s 5:2 premagala Gorico, drugouvrščeno ekipo 3. SNTL za moške. Za soboško se je s tremi zmagami izkazal Miha Jamšek, z dvema pa Gregor Kocuvan, za goste iz Nove Gorice pa sta po enkrat slavila Tomaž Mihelj in Aleks Stepančič.

Druga tekma bo na sporedu v sredo, 9. junija, morebitna tretja pa tri dni pozneje. Obe se bosta igrali v Novi Gorici.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh