Državni prvaki do tretje zmage

Ravenski Inter Diskont, ki brani lanskoletni naslov, je v nepopolnem tretjem krogu 1. SNTL za moške, še tretjič zmagal. Tokrat na gostovanju v Lučah, kjer je domačo Savinjo I premagal s 5:2. S tremi zmagami se lahko pohvali tudi Maribor, ki je bil v gosteh boljši od Kajuh Slovana. S 5:2 je do svoje prve zmage v letošnji sezoni prišel Mengeš I, premagal je Xiom Muto, že pred desetimi dnevi pa je v gosteh ŠD SU slavil v Zalogu s 5:2. V 1. SNTL za ženske je bila v tretjem krogu za zdaj odigrana le ena tekma, v njej pa je Arrigoni doma s 5:3 premagal Kemo Puconce.

V Lučah so gostovali Ravenčani, ki so opravičili vlogo favorita. V odlični dnevni formi sta bila Mitja Horvat s tremi zmagami in Žiga Kristijan Žigon z dvema, v domači ekipi pa sta se s po eno izkazala petnajstletni Brin Vovk Petrovski in Patrik Rosc.

Tudi Mariborčani so bili favoriti v tekmi z domačim Kajuh Slovanom. Čeprav je v domači ekipi za presenečenje poskrbel 17-letni Mihael Kocjančič, ki je s 3:1 premagal nekdanjega slovenskega reprezentanta, Gregorja Komaca, to vseeno ni bilo dovolj za končni uspeh Kodeljevčanov. Kocjančič je sicer prišel še do ene zmage, ko je bil s 3:0 boljši od Mladena Kuntnerja, ki ga je premagal tudi Andraž Novak, a je bil s tremi zmagami v gostujoči ekipi nepremagljiv Matevž Črepnjak, dve pa je dodal še Komac.

Po uvodnih dveh porazih so se prve zmage veselili Mengšu. Junak dvoboja z Muto je bil Andraž Avbelj s tremi posamičnimi zmagami, obe svoji partiji je dobil tudi Klemen Jazbič, za goste pa sta bila po enkrat uspešna 15-letni Blaž Lapajne in Boštjan Kraser, ki sta bila boljša od Roka Trtnika.

Že prejšnji teden je novomeški ŠD SU s tremi zmagami Uroša Slatinška ter po eno Jureta Slatinška in Jožka Omerzela premagal Vesno, za katero je bil dvakrat uspešen Bojan Pavič. Tekma med Krko I in Kemo Puconci I je preložena.

Jana Ludvik nerešljiva uganka za Pucončanke

V edini do zdaj odigrani tekmi tretjega kroga v prvi ženski ligi so Izolčanke prišle do svoje prve letošnje zmage. Največ zaslug zanjo ima izkušena Jana Ludvik, ki v treh dvobojih ni oddala niti niza. Pohvaliti velja tudi Manco Paljk, ki je zmagala dvakrat, za mlado, šele dvanajstletno Vito Kocjančič pa sta bili Blažka Harkai in Ana Kovačec, ki je pred tem premagala tudi Paljkovo, bili premočni nasprotnici.

Zaradi nastopa kadetske in mladinske reprezentance na turnirju WTT Youth Contender v Lignanu sta tekmi med Logatcem in Inter Diskontom ter Kajuh Slovanom in Cirkovcami preloženi, medtem ko je bila Letrika prosta, Krka pa je brez boja dobila dvoboj z Vesno, ki je pred začetkom prvenstva izstopila iz lige. Pred odhodom v Italijo je Inter Diskont v zaostali tekmi drugega kroga s 5:2 premagal Letriko. Za Ravenčanke je bila trikrat uspešna Nuša Kadiš, po enkrat pa Lea Kadiš in Polona Horvat, za Vrtojbenke pa dvakrat Sara Tokić.

Izidi tretjega kroga v 1. SNTL za moške

Izidi tretjega kroga v 1. SNTL za ženske

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh