Državne prvakinje brez težav, Pucončanke boljše od Ravenčank

V 1. SNTL za ženske je Kajuh-Slovan v prvi polfinalni tekmi končnice doma premagal Arrigoni s 4:0, v svoji dvorani pa je bila uspešna tudi Kema Puconci, ki je bila s 4:2 boljša od Fužinar Inter Diskonta. Povratni tekmi bosta na sporedu v soboto, 13. maja in morebitni tretji prihodnjo sredo.

Branilke naslova državnih prvakinj, igralke Kajuh-Slovana so redni del prvenstva končale brez poraza, z le petimi izgubljenimi dvoboji, svojo premoč pa so potrdile tudi v prvi polfinalni tekmi končnice proti Izolčankam. Tekma je bila končana že po štirih obračunih, edini niz pa je proti izkušeni Jani Ludvik izgubila najmlajša igralka Kodeljevčank, vse boljša Enya Moltara. V prvem dvoboju je bila Lara Opeka boljša od Mance Paljak, v tretjem je Tjaša Novak premagala Mieno Ljuca, v igri dvojic pa sta do končne zmage prišli Opeka in Novakova.

Bolj napet je bil obračun med Pucončankami in Ravenčankami. V rednem delu prvenstva sta obe ekipi po enkrat zmagali in izgubili, obe v gosteh, tokrat pa je Kema le dobila tekmo v svoji dvorani. Toda po prvih dveh dvobojih so bile v boljšem položaju gostje, ki so po zaslugi Nike Pandev in Polone Horvat povedle z 2:0. Razpoložena Blažka Harkai je bila nato boljša od Lee Kadiš. Do izenačenja je prišlo po zmagi dvojice Ana Kovačec in Harkai, ki sta bili nato uspešni še v posamičnem dvoboju. Ana Kovačec je bila s 3:1 boljša od Horvatove, medtem ko je Blažka Harkai s 3:0 ugnala Niko Pandev.

Izida prvih polfinalnih tekem v 1. SNLT za ženske

Kajuh-Slovan – Arrigoni 4:0

Kema Puconci – Fužinar Inter Diskont 4:2

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh