Drugi mladinski TOP-8 v Puconcih Sari Tokić in Brinu Vovku Petrovskem

V odlični organizaciji NTK Kema Murexin iz Puconcev je v tamkajšnji Zeleni športni dvorani potekal drugi TOP-8 za mladinke in mladince v sezoni 2021/22. Pri mladinkah je bila najboljša Sara Tokić (Letrika) pred zmagovalko prvega turnirja, ki je bil decembra lani v Lučah, Enyo Moltara (Kajuh Slovan), tretja pa je bila Nuša Kadiš (Inter Diskont), medtem ko bil pri mladincih spet najboljši Brin Vovk Petrovski (Savinja), drugi je bil Miha Podobnik (Logatec) in tretji Nino Šegula (Kema- Murexin).

Aktualna mladinska državna prvakinja, Sara Tokić, ki je na prvem TOP-8 ni bilo, je turnir v Puconcih dobila brez poraza, vendar se je morala pošteno potruditi, da je prišla do prvega mesta. Dva dvoboja je dobila s 3:2 (Lana Slatinšek, Blažka Harkai), v zadnjem krogu pa je s 3:1 premagala do takrat prav tako nepremagano Enyo Moltara. Končno tretje mesto je s štirimi zmagami osvojila Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki je bila v Lučah druga. Blažka Harkai (Kema-Murexin) je bila tako kot na prvem TOP-8 s tremi zmagami četrta, tri zmage pa je na petem mestu imela tudi Polona Horvat (Inter Diskont), ki je bila v Lučah tretja. Z dvema zmagama je bila šesta Eva Cerkvenič (Letrika), sedma je bila Lana Slatinšek (ŠD SU), ki je tudi zmagala dvakrat, medtem ko je Kim Kastelic (Krka) prišla do ena zmage.

Na mladinskem TOP-8 sta manjkala aktualni mladinski državni prvak, Aljaž Godec (Inter Diskont), ki ga ni bilo že v Lučah, prav tako pa ni bilo njegova klubskega soigralca, Žigo Kristijana Žigona, ki je bil v začetku decembra drugi. V njuni odsotnosti se je še enkrat prvega mesta veselil Brin Vovk Petrovski, o prvem mestu pa je odločal njegov zadnji dvoboj z Miho Podobnikom, ki je bil do takrat tudi brez poraza. S 3:1 je zmagal Savinjčan, tako da se je Logatčan moral zadovoljiti z drugim mestom. Zadovoljni so bili tudi v domačem taboru, saj je bil Nino Šegula s štirimi zmagami tretji, štirikrat pa je na četrtem mestu zmagal tudi Domen Hohnjec (Savinja). Petouvrščeni Matic Čopar (Savinja) je prišel do treh zmag, dveh se je na šestem mestu veselil Dejan Jovanović (Savinja), po enkrat pa sta zmagala sedmouvrščeni Jure Smodiš (Kema-Murexin) in Luka Stražišar (PPK Rakek).

V drugi skupini najboljša Ema Crnkovič in Blaž Lapajne

Zelo napeto je bilo v drugi skupini pri mladinkah, saj je Ema Crnkovič (Kema-Murexin) do prvega mesta prišla s petimi zmagami, kar štiri igralke pa so turnir končale s štirimi. Druga je bila na koncu Ana Gergek (Kema-Murexin), tretja Urša Rozman (Mengeš), četrta Živa Markič (Mengeš) in peta Vita Kocjančič (Arrigoni). Na šestem mestu je Nika Pandev (Inter Diskont) zmagala trikrat, Ana Blatnik (Krka) na sedmem dvakrat, tako kot tudi Katarina Lešnjak (Vesna) na osmem.

Tudi pri mladincih prvouvrščeni Blaž Lapajne (Muta) v drugi skupini do prvega mesta ni prišel brez poraza, v zadnjem krogu ga je s 3:2 ugnal Timotej Jerina (Mengeš), ki je bil na koncu šesti s tremi zmagami. Na drugem mestu je Aljaž Goltnik (Mengeš) zmagal petkrat, Brin Kunstelj (Savinja) na tretjem pa štirikrat. S tremi zmagami je bil četrti Miha Fatur (Savinja), po tri zmage pa sta imela tudi Aleks Ušaj (Letrika), ki je bil peti in že omenjeni Jerina. Jan Lipič (Kema-Murexin) je na sedmem mestu prišel do dveh zmag, tako kot tudi osmouvrščeni Aljaž Fortuna (Vesna).

Valentina Mišigoj in Janez Jedlovčnik najboljša v tretji skupini

V tretji skupini je bila ob koncu turnirja najbolj zadovoljna Valentina Mišigoj (Letrika), ki je bila prva s šestimi zmagami, kolikor jih je imela tudi drugouvrščena Brina Markič (Mengeš). Tretja je bila Pika Bavdek (Kajuh Slovan), ki je zmagala štirikrat, tako kot tudi Tina Križnič (Mengeš), ki je bila mesto za njo. Petouvrščena Urša Večko (Inter Diskont) je zmagala trikrat, trikrat se je veselila tudi šestouvrščena Zala Kontelj (Vesna). Z dvema zmagama je bila Lina Obranovič Kovšca (PPK Rakek) sedma, brez zmage pa je ostala Leyla Turk (Arrigoni).

Aktualni kadetski državni prvak, Janez Jedlovčnik (Krka) je bil nepremagljiv v tretji skupini, samo proti njemu pa je izgubil Mark Dimnik (Vesna) na drugem mestu. Do zmagovalnih stopničk je s štirimi zmagami prišel tudi Maj Murn (ŠD SU), brez njih pa sta ob prav tako štirih zmagah ostala Mark Gazvoda (ŠD SU) in Gašper Srebočan Čebela (Savinja). Jure Kaker (Muta) je na šestem mestu prišel do dveh zmag, enkrat je zmagal na sedmem mestu Nel Savšek Pintarič (Mengeš), medtem ko Tomaž Pertovt (Savinja) tokrat ni prišel do zmage.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh