Drugi letošnji TOP Katarini Stražar in Tomažu Pelcarju

NTK Xiom Muta je brezhibno izpeljal drugi letošnji TOP za članice in člane. Pri ženskah je Katarina Stražar (Mengeš) še enkrat več potrdila, da je v tem trenutku najboljša slovenska namiznoteniška igralka, saj je zmagala pred svojo soigralko, Ano Tofant, tretja je bila Sara Tokić (Letrika). Pri moških, kjer je bila konkurenca močno okrnjena, je bil najboljši Tomaž Pelcar (Kema Puconci), drugi je bil Erik Paulin (Arrigoni), tretji pa Damjan Zelko (Kema Puconci).

Na prvem turnirju TOP za članice je bila sredi decembra v Murski Soboti najboljša Sara Tokić, vendar brez Katarine Stražar, Ane Tofant, Lee Paulin in Aleksander Vovk. Druga je bila takrat Lara Opeka (Kajuh Slovan), tretja pa njena klubska soigralka Tjaša Novak. Na Muti sta od reprezentantk manjkali le Opeka in Vovk, v najboljši dnevni formi pa je bila Katarina Stražar, ki je ostala neporažena. Najtežje delo je imela proti klubski in reprezentančni soigralki, Ani Tofant, ki jo je v prvem krogu premagala s 3:2 (7, 13, -6, -10, -7). Za Tofantovo je bil to tudi edini poraz na turnirju, se je pa morala v četrtem krogu zelo potruditi, da je strla odpor Lee Paulin, ki jo je premagala s 3:2.

Vse pohvale si zasluži tudi Sara Tokić, sicer zmagovalka turnirja v Murski Soboti, ki je praznih rok ostala le proti najbolje uvrščenima Slovenkama na svetovni lestvici ITTF. S četrtim mestom je delno presenetila tudi Enya Moltara (Kajuh Slovan), ki je bila s štirimi zmagami četrta, peta je bila Lea Paulin (Arrigoni), ki je zmagala trikrat, šesto mesto je osvojila Polona Horvat (Inter Diskont) z dvema zmagama, sedma je bila z eno zmago Nuša Kadiš (Inter Diskont) in osmo Blažka Harkai (Kema Puconci).

Pelcar spet najboljši

Če sta v ženski konkurenci od najboljših praktično manjkali le reprezentantki Opeka in Vovk, je bil seznam manjkajočih v moški toliko daljši. Manjkali so vsi slovenski reprezentanti, mimogrede, Darko Jorgić je s Saarbrücknom v prvi polfinalni tekmi končnice nemške bundeslige doma premagal Post Mühlhausen (Jorgić je bil s 3:1 boljši od Romuna Ovidiua Ionesca), prav tako ni bilo Uroša Slatinška, ki v domačem prvenstvu v 50 dvobojih še ni izgubil. Toda ne glede na vse, je prvo mesto Tomaža Pelcarja, saj zmagal v vseh sedmih dvobojih.

Zato pa je bil toliko bolj napet in dramatičen boj za drugo in tretje mesto. Na koncu je imel največ razlogov za dobro voljo Erik Paulin, ki je bil s štirimi zmagami drugi, prav tako štiri zmage je imel na tretjem mestu Daman Zelko, četrti pa je bil Andraž Novak (Kajuh Slovan), ki je tudi zmagal štirikrat. S tremi zmagami je bil peti Darko Jamšek (Inter Diskont), šesti je bil Brin Vovk Petrovski (Savinja) z dvema zmagama, kolikor jih je imela na sedmem mestu tudi Andraž Avbelj (Mengeš) in Matevž Črepnjak (Maribor) na osmem.

V drugi kakovostni skupini zmagi za Nino Zupančič in Roka Trtnika

Nina Zupančič (Logatec), ki bi si po kakovosti zaslužila igranje v prvi kakovostni skupini, vendar je bila dlje časa odsotna s tekmovanj, je bila s šestimi zmagami najboljša v drugi kakovostni skupini. V prvem krogu jo je presenetila le klubska soigralka, Kaja Okorn, ki je zmagala s 3:1 in je bila na koncu s petimi zmagami na drugem mestu. Prav tako je petkrat zmagala tudi tretjeuvrščena Ema Crnkovič (Kema Puconci). S štirimi zmagami je bila četrta Nuša Kadiš (Inter Diskont), s tremi sta ji na petem mestu sledili Tjaša Supanič (Vesna) in Nuša Bolte (Kajuh Slovan), ki je bila šesta. Do ene zmage sta na sedmem mestu prišli Nika Pandev (Inter Diskont) in osmouvrščena Anina Selak (Vesna).

V moški konkurenci je v drugi kakovostni skupini s šestimi zmagami slavil Rok Trtnik (Mengeš), ki je izgubil le proti Ninu Šeguli (Kema Puconci), ki je bil na koncu z dvema porazoma tretji. Mednju se je z enim porazom vrnil Miha Podobnik (Logatec), ki je praznih rok ostal le proti Trtniku. Četrti je bil Matic Čopar (Savinja), ki je zmagal trikrat, tako kot tudi petouvrščeni Filip Kolle (Vesna). Šesti je bil z dvema zmagama Dejan Jovanović (Savinja), sedmi Boštjan Kraser (Muta), ki je tudi zmagal dvakrat, z eno zmago pa je turnir končal Žiga Urbanc (Rakek).

Jure Smodiš do zmage v tretji kakovostni skupini

V tretji kakovostni skupini se je prvega mesta veselil Jure Smodiš (Rakek), ki je zmagal šestkrat. Po pet dvobojev sta dobila Jan Krč (B2), ki je bil drugi in Aljaž Šmaljcelj (Krka) na tretjem mestu. Četrti Aljaž Goltnik (Mengeš) je zmagal štirikrat, tako kot tudi Domen Hohnjec (Savinja) mesto za njim, šesti je bil s tremi zmagami Denis Pintar (Kajuh Slovan), sedmi Jan Lipič (Kema Puconci) z eno zmago, brez nje pa je na osmem mestu ostal Luka Stražišar (Rakek).

Izidi 2. TOP članice

Izidi 2. TOP člani

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh