Drugi krog usoden za slovenski dvojec

Na WTT Youth Contender v Varaždinu sta se edina slovenska predstavnika, ki sta se uvrstila v glavni žreb, Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, od nadaljnjega tekmovanja v kategoriji U-15 poslovila v drugem krogu. Prvo mesto je osvojil Romun Iulian Chirita. Tudi v kategoriji U-19 je slavil romunski igralec, in sicer Darisu Movileanu.

V prvem krogu glavnega turnirja je bil Miha Podobnik prost, v drugem pa je moral slovenski kadetski državni prvak priznati premoč Rusa Serafima Orlova, ki je slavil s 3:0 (8, 7, 6). Drugi krog je bil usoden tudi za Brina Vovka Petrovskega, ki je v prvem krogu po dobri igri s 3:0 (2, 3, 9) Abdullaha Alzahranija iz Savdske Arabije. Blizu uspeha je bil v prvih dveh nizih tudi proti Manuelu Prohaski, a je oba izgubil na razliko, v tretjem pa je bilo vse v znamenju nemškega igralca, ki je dvoboj dobili s 3:0 (9, 9, 2). V romunskem finalnem obračunu je Iulian Chirita s 3:2 premagal Dragosa Alexandruja Bujorja, tretje mesto pa sta si delila Nemec Lleyton Ullmann in Kazahstanec Alan Kurmangalijev.

Tudi v kategoriji U-19, kjer se Aljaž Godec, Žiga Žigon in Mitja Omerzel niso uvrstili na glavni žreb, so prevladovali Romuni. V finalu je Darius Movileanu s 3:1 ugnal Eduarda Ionesca, ob Italijanu Andrei Puppu pa je tretje mesto osvojil še Andei Teodor Istrate.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh