Drugi dan EP do zmage le mladinci

Drugi dan evropskega prvenstva za mladince in kadete v Glivicah slovenske ekipe niso bile tako uspešne kot prvi dan, ko so v osmih dvobojih le enkrat izgubile. Do zmage so prišli le slovenski mladinci, ki so v skupini H premagali še Dansko.

Že v dopoldanskem delu programa so praznih rok ostale slovenske mladinke, ki so v skupini B včeraj po porazu z Nemčijo premagale Anglijo. Toda proti Slovaški se je ponovila zgodba s prve tekme, ko proti Nemčiji niso prišle do nobene zmage. Igrale so v postavi Sara Tokić, Enya Moltara in Polona Horvat. V svoji skupini so Slovenke osvojile tretje mesto in so se v prvem krogu razigravanja pomerile s Hrvaško, ki je zmagala s 3:1. Do edine zmage v slovenski ekipi je prišla Horvatova. Jutri bodo ob 9. uri igrale z Walesom.

Odlično so svojo nalogo v skupini H opravili slovenski mladinci, ki so že včeraj prišli do dveh zmag, obakrat s 3:0 (Wales, Armenija), danes pa so bili v odločilni tekmi za prvo mesto s 3:1 boljši še od Danske. Do dveh zmag je prišel Brin Vovk Petrovski, enkrat je zmagal Miha Podobnik, izgubil pa je Domen Hohnjec. V nedeljo bodo v razigravanju igrali s Španijo.

Brez poraza so svoj prvi dan v Glivicah končale tudi kadetinje in kadeti. Slovenske kadetinje v postavi Lana Slatinšek, Ana Leskošek in Vita Kocjančič so v prvem krogu skupine s 3:0 premagale Škotsko, v drugem pa še Latvijo s 3:1, toda danes je bila najprej s 3:1 boljša od njih Avstrija. Do edine zmage je prišla Lana Slatinšek, v večernem obračunu pa jih je s 3:2 premagala še Bosna in Hercegovina. Obe zmagi je za slovensko reprezentanco dosegla Slatinškova. Tekmovanje bodo nadaljevale v skupino O, kjer bodo v nedeljo igrala s Črno goro, v ponedeljek s Kosovom in Hrvaško ter v torek še z Nizozemsko.

Slovenski kadeti so v odločilni tekmi skupine J za prvo mesto po včerajšnjih zmagah nad Latvijo in Škotsko danes morali priznati premoč Turčija, ki je zmagala s 3:0. Luka Jokić in Bor Brodnjak sta izgubila posamična dvoboja, nato pa še igro dvojic. Kljub porazu so v svoji skupini osvojili drugo mesto.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh